Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce învață copiii atunci când au un câine

Ce învață copiii atunci când au un câine

Dacă te-ai hotărât să îi iei copilului tău un câine, trebuie să știi încă de la bun început că animalul de companie pe care îl aduceți în casă va deveni, încă din prima zi un nou membru al familiei voastre.

Dincolo de toate nevoile și atenția de care va avea nevoie prietenul necuvântător al micuțului, câinele îl va învața pe copil trei lucruri extrem de importante.

Responsabilitatea

Atunci când simți că a venit momentul să îți responsabilizezi copilul poți să te gândești serios să îi iei un cățel. Spre deosebire de orice alt animal de companie, câinele are nevoie de foarte multe lucruri pe care doar stăpânul său i le poate oferi.  Cățelul va trebui scos afară, dus la plimbare, hrănit, periat și nu în ultimul rând va avea nevoie de un partener de joacă în fiecare zi. Acestea sunt responsabilități care îi pot reveni copilului.

Iubirea necondiționată

Un câine îl poate învăța pe copil, cu adevărat, ce înseamnă iubirea necondiționată. Nu puține vor fi momentele când, după ce face o năzbâtie, cățelul va fi pedepsit și certat, însă la primul semn de împăcare venit din partea stăpânului său, își va manifesta bucuria în cele mai explozive gesturi.

Citește și:   Decalogul părinţilor

Altruismul

În cele mai multe cazuri, copiii sunt foarte concentrați pe propria persoană. Ei trebuie să fie învățați și educați să acorde atenție celor din jurul lor. Atunci când vor avea un cățel, copiii vor fi oarecum obligați să pună nevoile altora mai prespus decât propriile nevoi, tocmai pentru că își iubesc atât de mult prietenul blănos. Frații se pot certa și purta egoist unii cu alții, dar acești copii orientați spre propria persoană se gândesc întotdeauna de două ori înainte de a-și neglija cățelul. Altruismul se poate învăța, iar un cățel poate fi cel mai bun profesor.

Lasa un comentariu