Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce culori te ajută să înveţi mai bine

Ce culori te ajută să înveţi mai bine

Culorile pe care le ai în jur atunci când înveţi pot să te ajute sau din contră, îţi pot îngreuna activitatea. Potrivit psihologiei culorilor, sunt anumite culori recomandate în camera în care înveţi şi în care îţi faci temele pentru că afectează starea de spirit.

Aceste culori care te ajută să înveţi mai bine se pot regăsi atât în nuanţa pereţilor, a draperiilor sau pot fi culoarea predominantă a obiectelor şi accesoriilor pe care le foloseşti sau pe care le ai pe birou.

Iată care sunt culorile care te pot ajuta să înveţi mai uşor:

Albastru

Albastru şi tonurile de albastru te ajută să calmezi. În acelaşi timp stimulează productivitatea, ceea ce face că albastru să fie culoarea ideală pentru camera în care studiezi. Evită însă nuanţele de albastru foarte deschis pentru că nu ajută la concentrare, din contră. Şi turquoise este o opţiune bună pentru camera în care îţi faci lecţiile.

Verde

La fel ca şi albastru, verdele este o culoare care induce linişte şi calm în încăpere. Nuanţele potrivite de verde dau camerei o energie extrem de bună care ajută la concentrare. Încercaţi nuanţe calde de verde pentru că ajută cel mai bine la concentrare şi de asemenea, nuanţele de verde lime care te fac să fii implicat şi dedicat activităţii pe care o desfăşori. Verde este culoare pe care poţi să o alegi atunci când simţi nevoia de echilibru în ceea ce faci.

Citește și:   Vizitele la muzeu stimulează învățarea

Roşu

Atunci când te simţi lipsit de vlagă în momentul în care trebuie să te apuci de teme, atunci roşu este culoare de care ai nevoie în jur. Roşul este cald, stimulează şi te ajută să ai energie chiar şi atunci când stai să înveţi până târziu. Alege o nuanţă estompată de roşu, cum este cărămiziul sau un roşu maro. Roşu este şi culoare care încurajează ideile noi, planurile, dar poate încuraja ambiţia şi dorința de putere.

Galben

La fel ca şi roşu, galbenul este o culoare care aduce energie, de aceea este o bună alegere pentru camera în care înveţi. Există multe nuanţe de galben care pot fi folosite pentru camera de studiu. Încearcă o nunaţa de galben-unt pentru că încăperea să fie luminoasă şi caldă. De asemenea, aceasta este o nunaţă care te ajută să ai un somn liniştit – o condiţie esenţială pentru cei care vor să înveţe cât mai bine. O nuanţă mai puternică de galben te ajută să fii creativ, să ai idei şi iniţiativa de a le pune în practică.