Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce ar trebui să ştie copilul tău despre eşec

Ce ar trebui să ştie copilul tău despre eşec

Copiii sunt foarte sensibili la eşecurile care, inevitabil, apar şi în viaţa lor. Ca părinte este bine să îl pregăteşti pe cel mic şi pentru partea mai puţin plăcută şi fericită a lucrurilor.

Fiecăruia dintre noi ni se întâmplă să cădem la un moment dat, în diferite etape ale vieţii, iar copiii nu fac excepție.

Copilul tău trebuie să ştie ce înseamnă ca la un moment dat în viaţă, să ai un eşec, dar în acelaşi timp, depinde de tine dacă cel mic va trăi experienţa mai devreme sau mai târziu.

Petrece cât mai mult timp cu copilul tău şi arată-i că el este cel mai important pentru tine. Dacă îi arăţi afecţiune şi îl încurajezi tot timpul, copilul tău nu va afla ce înseamnă eşecul prea curând. Încrederea în sine este arma cea mai de preţ, pe care o poate avea cineva, împotriva eşecurilor.

Ce ai putea să îl înveţi pe copilul tău pentru a depăşi orice eşec în viaţă

Nu toată lumea ia premii sau trofee

Goana după premii şi gratificare este teribilă. Copilul tău ar trebui să ştie însă că,  această recunoaştere nu este cel mai important lucru pentru el. Spune-i că e valoros, că ştii cât de mult s-a străduit să obţină un anume rezultat şi că adevăratele bătălii în viaţă abia acum vor urma.

Citește și:   Primul copil este mai inteligent?

Fiecare cu talentul lui

Încă de când este foarte mic, copilul trebuie să afle că în viaţă nu le poţi avea pe toate. Dacă micuţul tău este talentat la desen, încearcă să îi exploatezi talentul şi să îi îndrumi paşii în această direcţie. Dacă desenează extrem de frumos, nu trebuie să îl forţezi să meargă la cursuri de înot, doar pentru că acesta este visul tău pentru el…doar dacă nu vrei să îi faci cunoştinţă cu eşecul încă de când e foarte mic.

E important să înveţe din greşeli

Greşelile dor şi tocmai de aceea se transformă în adevărate lecţii de viaţă şi dacă nu greşim, înseamnă că nici nu evoluăm, iar în viaţa noastră nu se întâmplă nimic. Copilul tău ar trebui să fie primul care să înveţe din greşelile lui, indiferent cât de mici şi nevinovate sunt acestea. Pentru că la baza unui succes răsunător stă de cele mai multe ori un şir lung de erori.

Ajută-l să perseverează, chiar dacă a căzut

Doar cei care perseverează ajung să atingă rezultatul dorit. Nu îi permite celui mic să renunţe la luptă, indiferent cât de rănit e şi indiferent cât de mult se împotriveşte să meargă mai departe. Ajută-l să se ridice, să îşi vindece rănile și să meargă mai departe. Determinarea şi perseverenţa duc întotdeauna la rezultate pozitive, iar eşecul nu va fi decât o lecţie de viaţă care nu va fi uitată atât de uşor.

Citește și:   Influenta muzicii asupra unor procese psihice

Găsiţi definiţia succesului

Ca părinte, depinde de tine să defineşti succesul pentru cel mic. Cu siguranţă, îţi doreşti tot ce e mai bun pentru el, însă cel mic trebuie să ştie încă de când este mic ce înseamnă și succesul. Pentru fiecare dintre noi, succesul are altă definiţie, iar copilul ar trebui să ştie de la bun început pentru ce trebuie să lupte şi dacă poate sau nu să facă faţă eşecurilor care vor apărea pe drumul spre succes.

Lasa un comentariu