Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Beneficiile unui animal de companie în viața copilului

Beneficiile unui animal de companie în viața copilului

Un animăluț de companie nu are cum să nu îl bucure pe cel mic. Înainte de a-i promite copilului un tovaraș de joacă, asigurați-vă că întreaga familie este pregătită să primească un nou membru în casă. Un cațel sau o pisică va fi o încântare pentru copil, doar dacă voi, părinții, sunteți siguri că toată experiența va fi una fericită și animăluțul va primi toată atenția, îngrijirea și afecțiune în casa voastră.

În momentul în care sunteți ferm convinși și ați găsit și animalul de companie potrivit, atunci pregătiți-vă de o relație specială între copilul vostru și noul său prieten, o relație ce va dura mulți ani de acum înainte și care va aduce multă bucurie și nenumărate beneficii în viața celui mic.

Indiferent că vorbim de un cățel, o pisică, un peștișor sau un papagal, ori poate chiar de un cal, copilul tău va fi extrem de fericit de compania pe care i-o oferă noul său prieten.

Animalele de companie nu sunt însă doar un partener de joacă și de distracție pentru cel mic. Dincolo de năzbâtiile pe care de multe ori le face împreună cu copilul tău, animăluțul pe care tocmai l-ai luat acasă va contribui enorm la  dezvoltarea copilului tău.

Dezvoltarea fizică, emoțională, inteligența, capacitatea de socializare, toate pot fi încurajate și mai mult prin interacțiunea pe care copilul o are cu animalul de companie al familiei.

Citește și:   Cum îl ajuți să scape de timiditate

Cum poate contribui un animal de companie la dezvoltarea copilului tău:

  • Îl ajută să se dezvolte fizic – Un animal de companie, în special un cățel, îl va face pe cel mic să facă mișcare și să iasă mai des din casă. Un cațel are nevoie zilnic să fie plimbat, așadar copilul tău va avea un motiv în plus să facă la rândul său mișcare. Fie că îl plimbă în lesa, ori se joacă împreună cu mingea în parc, cel mic va avea ocazia să facă zilnic puțin sport.
  • Îi dezvoltă capacitatea de a socializa – Pentru copii în special, animalele de companie pot fi un excelent “instrument” de socializare. Copiii au tendința de a interacționa mai ușor cu alți copii care, la rândul lor, se joacă cu un animăluț. În acest caz, un animal de companie poate deveni o punte între un copil mai timid și alți copii care îi pot deveni parteneri de joacă.
  • Îl ajută să se dezvolte emoțional – Dacă îți dorești un copil care să aibă încredere în el și să fie responsabil, atunci ia-i un animal de companie. Micul necuvântător îi va dezvolta negreșit, copilului tău, aceste calități extrem de importante.
  • Îi dezvoltă inteligența – Atunci când un animal de companie își face apariția în viața copilului tău, totul se va schimba pentru el. După ce se va atașa de noul său prieten, vei observa cum cel mic începe să își schimbe total preocupările și prioritățile. Brusc, animaluțul devine foarte important pentru el și va începe saă caute informații și să se documenteze cât mai bine despre noul său prieten. În felul acesta, animalul de companie îl va face pe copilul tău să se îndrepte cât mai des spre studiu și învățare. Va începe prin a căuta informații despre animalul său de companie și va transforma totul într-un obicei ce îi va folosi în toate activitățile lui.
Citește și:   Interpretarea viselor de noapte

Iată și alte beneficii importante pe care un animăluț de companie le aduce în viața copilului tău:

Copii care au un animăluț de companie în casă au un risc mai scăzut de a dezvolta alergii sau astm.

Încep să își dezvolte instinctele materne/paterne.

Hrănirea și plimbarea cățelului îi face pe copii mult mai responsabili.

Jocul cu animalele de companie reduce strestul, alungă singurătatea și anxietatea.

Lasa un comentariu