Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Avantajele produselor din bumbac 100% pentru hăinuțele de școală

Avantajele produselor din bumbac 100% pentru hăinuțele de școală

Mulți copii nu au astăzi uniforme impuse de școli și chiar dacă au uniforme, tot trebuiesc lenjerii, bluze de corp, șosete, pantaloni, bluze de luat pe deasupra sau pe gât iarna etc. Eu personal folosesc mult cele din bumbac 100% pentru copiii mei.

Iată câteva dintre numeroasele avantaje ale purtării bumbacului:

Bumbacul este cea mai folosită fibră naturală din lume. Este o țesătură excepțional de rezistentă, mai ales pentru copiii care se joacă, se mișcă mult, se murdăresc, se agață des. Și iată câteva dintre caracteristicile sale:

  • Controlează umiditatea– este o țesătură respirabilă și permite umidității să stea departe de corp. De asemenea, este extrem de absorbantă și poate îndepărta cu ușurință transpirația de pe piele. Bumbacul poate ține până la o cincime din greutatea sa lichide, înainte de a începe să se simtă umed, ceea ce îl face materialul ideal pentru a fi purtat chiar și pe vreme ploaiasă sau cu zăpadă.
  • Izolează excelent – bumbacul oferă izolație termică ceea ce înseamnă că poate fi folosit la hăinuțele copiilor cu dublu scop: în timpul iernii îi va ajuta să își păstreze căldura corpului, iar vara se vor simți confortabil fără să se încingă.  „Știința” din spatele acestui fapt este că fibrele reușesc să capteze aer între ele, ceea ce ajută la izolare și confort.
  • Hipoalergenic- deoarece bumbacul este o țesătură naturală, rareori provoacă reacții alergice. Este foarte moale așa că nu irita pielea. De fapt, persoanelor cu piele iritabilă li se recomandă să poarte bumbac, deoarece este atât de blând. Cele mai recomandate haine pentru copii sunt cele din bumbac, tocmai pentru că ei sunt mai sensibili și sunt predispuși la alergii.
  • Confort – bumbacul la articolele vestimentare este foarte confortabil și se poate întinde cu ușurință. Acesta este unul dintre motivele pentru care aleg hăinuțe de copii din bumbac, mai ales pentru cele de la ora de sport. De asemenea, este ușor de spălat și de călcat.
  • Durabilitate – așa cum am spus și mai sus, bumbacul este foarte puternic și durabil. Este mai puțin probabil să se rupă și la copii trebuie cu adevărat ceva care să țină mult, să reziste la purtarea zilnică la școală dar și la activitățile extrașcolare la care sunt înscriși. De asemenea, poate rezista la numeroase spălări și totuși să arate la fel de bine, ca nou! Acest lucru înseamnă că cel mic poate purta luni de zile tricoul preferat, fără ca acesta să-și piardă strălucirea.
  • Eco-Friendly – bumbacul este o țesătură biodegradabilă ceea ce înseamnă că se va descompune în mod natural. Alte țesături precum poliesterul conțin plastic, ceea ce face aproape imposibilă biodegradarea produselor. Bumbacul este o pânză ecologică. Așa că vei avea și liniștea că faci un bine pentru mediul înconjurător.
Citește și:   Cum să scapi natural de petele de pe hăinuțe

 

Dacă ar fi să comparăm bumbacul cu o altă țesătură sintetică, putem vedea diferențe considerabile între ele. Iată doar câteva:

Hainele din material sintetic…
• Se pot simți lipicioase
• Sensibile la temperatură, va fi mai cald în ele și iarna mai frig
• Nu sunt la fel de respirabile
• Mai predispuse să iasă la culoare

Din aceste motive puteți vedea clar că bumbacul este alegerea mai bună pentru cei mici. Desigur, trebuie să găsești și prețurile potrivite pentru aceste hăinuțe pentru copii și eu sunt foarte încântată de produsele din noua colecție ”Back to school” de la PEPCO. Pe lângă rechizite și ghiozdane, colecția cuprinde și hăinuțe din 100% bumbac precum bluze simple și cu glugă, descheiate, cămăși pentru băieți, pantaloni de trening, chiloței, bluze de corp și alte articole de îmbrăcăminte pentru copii, în culori și modele foarte atractive. Exact ce am eu nevoie! De fapt nu doar eu, ci toate mămicile care au copii ce vor începe școala curând. Cumpărați inteligent, gândindu-vă la sănătatea copiilor dumneavoastră!

Lasa un comentariu