Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Așa și-a pedepsit un tată fiica pentru bullying

Așa și-a pedepsit un tată fiica pentru bullying

Săptămâna trecută un elev de 10 ani a ajuns la spital după ce colegii săi care l-au batjocorit  sistematic mai multe zile (bullying), i-au pus în sticla lui de apă un dezinfectant.
Sper ca acel/acei copii sa fie descoperiți și părinții sa fie anunțați despre aceste fapte. Da, fapte pentru că, nu cu mult timp în urmă, lui David i se umbla regulat în ghiozdan și i se sustrăgeau sandwichurile (pachețelul de acasă). Dumneavoastră ce ați face dragi părinți, dragi profesori, dacă copilul dvs. ar trece prin astfel de momente?
Copilul meu putea muri, la asta v-ați gândit o secundă? Nu exagerez cu nimic, este un act care nu poate fi tratat ca o glumă între copii. Dacă cei abilitați nu vor identifica și vor lua măsurile ce se impun, ne vedem fortați ca și părinți să luam propriile măsuri și de a muta copilul la altă clasă și altă școală.
În pauza dintre orele de curs băiețelului meu i s-a umblat în ghiozdan de către unul sau mai mulți colegi de clasă, i-a fost scoasă sticla de apă și i-au turnat peste apă dezinfectant, apoi au pus capacul sticlei și au lăsat-o la vedere pe bancă, iar fiul meu, după ce a revenit în clasă, după terminarea pauzei a băut din sticla personală fiindu-i sete. La câteva minute după, i s-a făcut rău, a început să aibă dureri mari abdominale și arsuri în același timp.“, a declarat Gabriel Lăutaru, tatăl copilului.

Citește și:   Clasa a IV-a poate prezice viitorul copilului

Din păcate astfel de cazuri sunt foarte dese la noi. Părinții disperați își mută copiii la alte școli, unii copiii mai sensibili ajung la încercări de sinucidere fiind victimele hărțuirilor. Pe de altă parte, mă întreb ce măsuri iau părinții copiilor care fac astfel de fapte? În cele mai multe situații o problemă în familie (familii disfuncționale, abuz) sau faptul că nu sunt educați și ținuți suficient din scurt declanșează asfel de comportamente. Dar uneori sunt doar influiențe ale celorlalți copii și se lasă atrași în bullying și copii cărora li se spune clar acasă că nu e permis și uman să facă așa ceva.

Cum poți acționa ca fenomenul să nu se mai întâmple? Ce măsuri poți lua?

Un video devenit viral este cel al unui tată din Statele Unite a cărui fiică a fost dată jos din autobuzul școlar pentru că hărțuise un copil și nu i s-a mai permis să-l folosească o săptămână. Ea i-a cerut tatălui s-o ducă cu mașina. Părintele s-a hotărât să-i dea o lecție și a pedepsit-o să meargă la școală pe jos, prin frig.

”Lăsați-mă să vă explic asta foarte clar,
spune el, hărțuirea este inacceptabilă, mai ales în familia mea. După cum vedeți în dimineața asta îi dau o lecție (fiicei mele). Mulți copii astăzi cred că lucrurile pe care le fac părinții lor pentru ei sunt un drept nu un privilegiu. Ca de exemplu dusul la școală cu mașina dimineața sau chiar să fie trimiși cu autobuzul la școală. Toate acestea sunt un privilegiu și trebuiesc tratate așa. Așa că astăzi frumoasa mea fiică va trebui să meargă 8km pe jos la școală, la 2 grade.”

Citește și:   Ce trebuie să urmăreşti când alegi adidaşi pentru copii? (P)

https://www.youtube.com/watch?v=-rdd01CYIPc

Lasa un comentariu