Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeScoala.ro este de vanzare! Solicita detalii!

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Idei de amenajare camere adolescenți- cameră de băiat

Idei de amenajare camere adolescenți- cameră de băiat

Dacă băiatul tău a crescut, este timpul să faci o schimbare de decor în camera lui, să scoți jucăriile și lucrurile mici și să faci loc pentru o altă etapă în viața lui. Pentru că acum este destul de mare ca să-și spună părerea, poți începe prin a-i pune întrebări: ce anume din vechiul mobilier vrea să păstreze și îi este util, ce ar vrea să aibă nou în camera lui, ce decorațiuni îi plac, ce culori, ce pasiuni are? Ține cont de ele la amenajare, de fapt puteți alege împreună noul mobilier și s-o decorați împreună.

Spre diferență de camerele de fete, camerele de băieți nu vor avea colorit viu și abundență de decoruri și accesorii. Când o amenajați, alegeți o combinație de 2-3, maxim 4 culori. Pot fi culori reci, puternice bleumarin, verde, negru, mov, rucoaz dar și combinate cu una mai deschisă sau caldă: roșu, portocaliu, galben ori alb pentru a da puțină lumină camerei. Nu folosi covoare stufoase ci parchet sau alt material ușor de curățat. Folosește pentru pereți o vopsea lavabilă rezistentă sau tapet colorat.

Gândește-te bine la mulțimea de activități pe care le va desfășura adolescentul acolo și păstrează loc pentru toate. La vârsta lor le place să petreacă mai mult timp în camera lor, să aibă mai mult spațiu privat. Dacă băiatul are o pasiune (muzică, colecții, desen, colecționări de diverse obiecte) sau are nevoie de spațiu pentru exerciții fizice, trebuie să faci loc în camera lor și pentru așa ceva.

Citește și:   Când e frig afară și copilul tău e răcit

Spațiul de dormit

Patul trebuie să fie în primul rând pe măsura lor, chiar mai mare, solid, pentru că vor crește rapid. Poți folosi modele variante dar cât mai simplu, foarte ușor de strâns dimineața și de pregătit de culcare. Cearceafuri sau o cuvertură asortată cu camera, 2-3 pernuțe și asta e tot.

Dacă este o cameră mai mare, puteți delimita puțin spațiul de dormit de cel destinat altor activități.

Într-o cameră mai mică, recomandăm un pat suprapus care să aibă sub o canapea pentru ziua, un birou sau dulapuri și rafturi.

Mobilierul și spațiile de depozitat

Nu încărca mult camera băieților ci strict cu piese de mobilier care le sunt utile pentru a depozita haine, rechizite, obiecte personale. Pentru că uneori adolescenții sunt foarte dezordonați, îi ajută să fie suficient spațiu pentru toate lucrurile lor și să stabiliți de la început destinația dulapurilor. Recomandăm rafturi închise, cutii, valize, coșuri asortate cu stilul camerei în care ei pot să își pună în grabă lucrurile și să nu arate rău în acest mod, chiar dacă sunt așezate alandala.
Mobilieriul cu roți este iarăși util pentru că adolescenților le place să își remodeleze camera în funcție de activitățile și necesitățile lor.
Perne, canapea sau 1-2 fotolii adăugate, vor fi utile pentru activități de zi dar și dacă băiatul primește vizita unui prieten.
 

Citește și:   Efectul Pinocchio: cum te dă de gol nasul atunci când minți

Spațiul de studiu

Un adolescent este încă la școală sau liceu așa că acest spațiu nu ar trebui să lipsească din camera lor. O masă sau un birou care nu ocupă mult loc, vor fi de ajuns. Puteți amenaja rafturi împejur, prinse în perete, pe care ei să-și pună rechizitele și alte mici obiecte personale.

Decorațiuni personalizate

Pentru pereți puteți folosi postere sau tapet personalizat, în funcție de pasiunile și preferințele băiatului. Pot exista și spații cu panou sau vopsea pe ei care post scrie sau desena (schițe, cuvinte,  mesaje graffiti). De asemenea se pot prinde pe pereți cuie sau mici polițe în care să-și pună obiectele preferate.