Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activităţi care îl învaţă pe copil să dăruiască

Activităţi care îl învaţă pe copil să dăruiască

Sărbătorile de iarnă nu sunt doar despre a primi cadourile mult visate, ci şi despre a dărui. Generozitatea este o calitate tot mai rară, însă aceasta poate fi cultivată de la vârste foarte mici.

Acesta este cel mai potrivit moment din an, în care copiii pot învăţa despre ce înseamnă să dăruieşti şi cât de important este să fii întotdeauna recunoscător pentru ceea ce ai.

Înainte de venirea Crăciunului şi a Moşului încărcat cu daruri, iată ce activităţi l-ar putea învăţa pe copil cât este de important să fie generos şi să dăruiască. Uneori, bucuria este mai mare atunci când dăruieşti, decât atunci când aştepţi să primeşti cadouri.

Voluntar pentru o zi

Aceasta este o activitate pe care o puteţi face chiar în familie. În preajma sărbătorilor, tristeţea oamenilor singuri sau neajutoraţi devine tot mai apăsătoare. Mergeţi în vizită la un azil de bătrâni sau la un orfelinat , petreceţi timp cu cei de acolo şi oferiţi-le şi mici daruri dacă aveţi această posibilitate.

Mesaje pentru fapte bune

Această activitate poate fi pusă în aplicare cu câteva zile înainte de venirea Sărbătorilor. Părinţii pot lăsă în diferite locuri din casă bilețele cu diferite fapte bune pe care copiii să le facă în acea zi. De exemplu, într-un astfel de mesaj copilul este încurajat să strângă toate hainele pe care nu le mai poartă şi pe care le poate dona copiilor nevoiaşi.

Citește și:   Jucării De Vis, locul unde visele copiilor devin realitate!

Oferă înainte să primeşti

Pentru fiecare cadou pe care copilul i-l cere lui Moş Crăciun, acesta va trebui să renunţe la o jucărie pe care nu o mai foloseşte şi pe care o poate dona unei organizaţii de copii sau unui adăpost.

Strângerea de donaţii

Copiii ceva mai mari se pot gândi la diferite metode prin care pot strânge bani pentru donaţii. De exemplu, ar putea realiza decoraţiuni pentru Crăciun, figurine, bijuterii handmade, pe care le pot vinde apoi pentru a strânge bani pentru cei aflaţi în nevoie.

Jurnalul mulţumirii

De Sărbători, în fiecare seară, copilul poate scrie într-un jurnal despre lucrurile pentru care este recunoscător.

Lasa un comentariu