Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activităţi care îi dezvoltă abilităţile de lider

Activităţi care îi dezvoltă abilităţile de lider

Abilităţile de lider se deprind încă din copilărie, atunci când se conturează trăsăturile de personalitate ale micuţilor. Unii se nasc cu această calitate, alţii însă o pot căpăta pe parcurs. Şi pentru că învăţarea şi bunele obiceiuri se formează cel mai uşor prin intermediul jocurilor, iată ce activităţi ai putea să îi propui copilului tău dacă îţi doreşti să devină un bun lider pe măsură ce crește, dar mai ales când devine adult.

Activităţi care dezvoltă încrederea în sine

Adevăraţii lideri cred în ei şi în puterea lor de a conduce. Poţi începe de când copilul este foarte mic să îi dezvolţi încrederea în el, pentru că este caracteristica esenţială a oricărui lider de succes. Ajută-l pe cel mic să facă o introspecţie.

Chiar dacă pare complicat, poţi adapta procesul în funcţie de vârstă celui mic. De exemplu, pe o planşă lipeşte în mijloc poza copilului apoi cere-i să construiască de jur împrejur o lume formată din toate părţile lui bune. Pune apoi tabloul undeva la vedere pentru că micuţul să îşi amintească constant care sunt trăsăturile lui pozitive. Poţi de asemenea să simulezi un interviu pentru un job.

Citește și:   Cum îl ajuți pe copilul tău să își formeze un stil vestimentar

Chiar dacă copilul este prea mic să se gândească până la momentul în care va fi chemat la interviuri, acest exerciţiu este foarte bun mai ales atunci când îi ceri să îţi spună de ce este el candidatul ideal pentru job.

Activităţi de voluntariat

Prin voluntariat, copilul învaţă să fie responsabil, devotat şi implicat în problemele comunităţii. Ţine cont de preocupările celui mic atunci când alegi cel mai potrivit program de voluntariat.

De exemplu dacă îi plac animalele, se poate alătura unei organizaţii care luptă pentru drepturile lor, sau dacă îi place sportul poate ajunge să antreneze copii mai mici.

Un rol de antrenor este cu atât mai benefic cu cât pune copilul într-o poziţie de lider unde se poate familiariza direct cu ceea ce presupune să ai responsabilităţi şi să fii un conducător pe care îl urmează cei din jur.

Activităţi de organizare

Îl poţi ajuta pe cel mic să capete abilităţi organizatorice necesare oricărui lider, punându-l de exemplu să organizeze un mic eveniment de familie sau o petrecere între prieteni. Sfătuieşte-l să îşi facă o agenda, să se consulte cu cei din jur cu privire la tematica petrecerii sau cu meniul, să plănuiască şi să organizeze fiecare pas şi să convoace întâlniri cu cei implicaţi pentru a discuta stadiul organizării.

Citește și:   Metode eficiente în care îi demonstrezi copilului că îți pasă

După eveniment, discută cu cel mic şi trageţi împreună concluziile: vezi ce a învăţat din această experienţă, cu ce a greşit şi ce ar schimba data viitoare.

Activităţi care dezvoltă abilitatea de a comunica

Un lider bun este cel care ştie să comunice. Cei aflaţi în astfel de poziţii trebuie să ştie ce să ceară de la ceilalţi, cum să delege, să îşi motiveze echipa şi să ţină discursuri. O altă activitate care îl ajută pe copil să înţeleagă mai bine ce este un lider este cea prin care vorbiţi şi citiţi împreună despre marii lideri ai lumii sau despre personalităţi care au schimbat cursul istoriei.