Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

6 metode prin care îl ajuți pe copil să fie bun la matematică

6 metode prin care îl ajuți pe copil să fie bun la matematică

Ca părinte îți dorești ca și copilul tău să îndrăgească matematica și să nu se confrunte cu probleme la această materie, la școală. Poți să îl ajuți pe cel mic să fie tot mai bun la matematică dacă ții cont de următoarele trucuri.

  1. Matematica trebuie să fie amuzantă. Petreceți cât mai mult timp cu copilul jucând jocuri, puzzle-uri și făcând activități care încurajează chiar o atitudine pozitivă și abilități mai bune la matematică. Chiar și cele mai simple activități îl pot ajuta pe copil să învețe concepte noi. De exemplu, jucăriile pe care le ia cu el în cadă când face baie îl pot ajuta să învețe despre volum, densitate, greutate și așa mai departe.
  2. Matematica, “ingredientul” secret.  Bucătăria este locul perfect în care există numeroase oportunități pentru copilm care poate învăța acum despre împărțire sau înmulțire în timp ce studiază diverse rețete.
  3. Folosește exemple din lumea reală. Arată-i copilului cum oamenii folosesc matematica în viața de zi cu zi, de la plătirea facturilor, achitarea notei la restaurant, atunci când primesc restul la magazin.
  4. Încurajează copilul să rezolve probleme. Ajută-l de fiecare dată, dar lasă-l pe el să găsească soluția fiecărei probleme de matematică. Dacă înveța să rezolve probleme de matematică atunci poți avea siguranța că a dobândit o abilitate pe care o va avea toată viața.
  5. Folosiți tehnologia. Atunci când este folosită cu moderație de către copii, tehnologia poate aduce multe beneficii. Încurajează-l pe cel mic să folosească computerul și internetul pentru a face diagrame, grafice, hărți și alte foi de calcul.
  6. Nu există nicio frică mai mare decât frica în sine. Indiferent de propria experiență cu matematica, la școală, poți să îl încurajezi pe copilul tău să își cultive dragostea pentru această materie. Este necesar însă ca de fiecare dată să îi lauzi performanțele la matematică, să îl ajuți cu proiectele de la școală și să discutați împreună temele. Ajută-l să înțeleagă că matematica îi poate aduce multe oportunități și satisfacții pe măsură ce crește.

Lasa un comentariu