Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

6 lucruri pe care copiii trebuie să le vadă la tăticii lor

6 lucruri pe care copiii trebuie să le vadă la tăticii lor

Când devii tată, te transformi într-un super-erou pentru un omuleț care te consideră expert în orice, de la fixarea bicicletelor până la controlul minții Jedi. Tăticii sunt destul de sus pe podium. Și din această cauză, copiii observă tot ce fac și încearcă să-i imite. Tații au puterea de a influența și de a modela ființele mici. Iată șase lucruri pe care toți copiii, fie că sunt mici sau mai mari, ar trebui să-și vadă tăticii făcându-le.

1. Să ajute în casă

Când tatăl contribuie la treburile din gospodărie, dă un exemplu puternic. Nu mai vorbim astăzi despre treburi pe care ar trebui să le facă doar mama sau doar tata. Copiii care-l văd pe tata făcând curat sau gătind cina sunt în fața unei imagini valoroase ce le va influența persoana care vor deveni. Copiii care au fost martori la un astfel de comportament la tatăl lor sunt mai susceptibili să facă la fel și să fie mai de ajutor acum și când sunt mai mari. Viitoarele soții vă vor mulțumi pentru acesta, vă promit.

2. Să arate afecțiune mamei

Amy McCready, fondatoarea Pozitive Parenting Solutions, spune că a arăta afecțiune între soți în fața copiilor te ajută să-i înveți cum arată o relație sănătoasă.

Când copiii văd mama și tata îmbrățișându-se, ținându-se de mână și pupânându-se, ei simt siguranță și dragoste acasă. Tăticii pot fi o parte importantă din asta, arătând deschis afecțiune adecvată și respectuoasă pentru soțiile lor. La rândul lor, copiii care asistă la o afecțiune adecvată din partea părinților vor ști cum să trateze și să fie tratați în relațiile viitoare.

Citește și:   Confecționează litere pentru camera copiilor

3. Să se coboare la nivelul lor

Când tata ajungea acasă, atunci distracția începea. Îl luam de la ușă cu: „Tati, te joci cu mine?” Și el ne ridica în brațe, ne urca pe umeri, juca cu noi trânte și alte jocuri amuzante.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face un tată este să-și facă timp să coboare la nivelul copilului său. Chiar dacă ești epuizat, petrece doar 15 minute să te joci de-a pirați cu săbii de plastic, sau să te echipezi cu aripi de zână și acestea vor fi pentru copilul tău ceva cu totul neprețuit despre care își va aminti toată viața.

4. Să rezolve corespunzător problemele familiei

Fiul meu de patru ani și-ar urma tatăl până la capătul pământului. Orice face tatăl, el copiază – tăierea gazonului, repararea unei clanțe, rezolvarea urgențelor din casă. Când copiii văd că tatăl rezolvă o problemă, fie că este vorba despre amenajarea unui loc destinat depozitării gunoiului acasă, sau îl aude că vorbește despre o situație de la lucru, ei văd pasul cu pas procesul de rezolvare a problemelor. Își văd idolul cum își ia timp să lucreze la ceva dificil și cum ajunge la o soluție. Aceasta este o lecție pe care nu o pot învăța de pe un iPad.

Citește și:   Idei pentru camere cu 2 copii

5. Să spună „Nu” și să fie ferm în acest sens

Termenul „tată Disneyland” se aplică foarte mult, în special când părinții sunt separați. Dar poate fi de asemenea aplicat și în cadrul familiilor obișnuite. Un tată de tip Disneyland își răsfăță copiii cu cadouri și momente bune și lasă disciplinarea dură pe mama. Deși, cu siguranță, tăticii ar trebui să se joace cu copiii lor și să fie distractivi, ambii părinții trebuie să contribuie la educația celor mici. Un „nu” ferm venit de la tată atunci când situația o cere, inspiră respect și poate da rapid rezultatele. Mama îți va mulțumi de o mie de ori pentru asta.

6. Să-i disciplineze cu dragoste

Când vine vorba de disciplinarea copiilor, există un spectru foarte larg de idei și teorii. Indiferent care este strategia dvs. pentru a face față obrăzniciilor, neascultării și lipsei de respect a celor mici, sunteți adultul în materie și, prin urmare, aveți capacitatea de a controla situația. Pe măsură ce copiii experimentează un tată care îi disciplinează cu dragoste și respect, ei primesc dublul mesaj că, deși tata îi corectează strict în acel moment, totuși îi iubește.

Lasa un comentariu