Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 sfaturi practice pentru părinții care au copii în vacanță

5 sfaturi practice pentru părinții care au copii în vacanță

1. Încurajează-ți copilul să face ceva nou în vara aceasta- poate să se înscrie la un curs de artă, sportiv, de înot, de gătit, să meargă într-o tabără tematică, etc. Joacă cu el jocuri care să-i dezvolte creativitatea, memoria și implică-l în activități care să-l ajute să fie mai sănătos și mai sociabil.

2.Nu exagera cu programele
– părinții super-organizați care pe timpul anului școlar au știut cu siguranță în orice moment unde este copilul lor și ce face, s-ar putea să simtă nevoia să le facă un program celor mici și pe timpul vacanței. Este bine să fixezi pentru ei o rutină zilnică ori niște activități din când în când, dar lasă-le și timp liber, să facă ce vor, nu le pune în tabel fiecare moment al lor.

3.Petrece timp cu ei- pentru că nu sunt ocupați cu teme, meditații, ore etc, ai acum posibilitatea să petreci mai mult timp cu ei. În afară de plecările în concediu împreună, poți face ceva cu copii și cât sunt acasă. Ieșiți după-amiezele în parc, la o cofetărie, vizitați un muzeu, grădina zoologică, organizați scurte ieșiri de weekend în împrejurimi. Uneori părinții tind să aibă aceeași rutină dacă ei nu au concediu- mers la muncă, venit acasă, cumpărături, gătit, curățenie, butonat televizorul sau computerul, interacțiuni pe rețele sociale. Găsiți ocazii de a face ceva împreună cu copiii, de a-i include în programul vostru de adulți ocupați. Nu trebuie să fie mereu ieșiri înafara casei ci și activități simple ca: gătit împreună mâncarea lor preferată, sau o prăjitură, vizionat un film cu toată familia etc.

4.Limiteaza-le tehnologia-
tendința multor părinți va fi să le dea celor mici mai multă libertate și să nu le mai pună limite la computer sau televizor. Acest lucru este extrem de dăunător pentru ei. În schimb pot ieși să se joace în aer liber, pot citi o carte interesantă ori invita prieteni la ei. Un articol interesant pe care l-ați putea citi este Dependențele nu iau vacanță , care ilustrează în ce situație a ajuns un băiat jucând ore întregi un joc pe timpul vacanței. În plus, folosirea computerului și televizorului cât nu sunteți acasă îi expune la mult mai multe pericole, putând intra în contact cu persoane necunoscute sau privi ceva necorespunzător.

5.Păstrează activitățile obligatorii-
chiar dacă nu mai este presat de prezența la școală, copilul trebuie totuși să își păstreze o rutină, mai ales când este vorba de timpul de mers la culcare, de programul de masă sau de igienă. Nu ceda insistențelor lor de a sta mai târziu, a sări peste mese sau a mânca sneaksuri în loc de mâncare. Va fi un coșmar să le reintroduci programul când va reîncepe școala.

Lasa un comentariu