Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 poze cu copilul tău pe care să nu le publici pe internet

5 poze cu copilul tău pe care să nu le publici pe internet

Orice părinte care se mândreşte cu copilul său nu se poate abţine, de cele mai multe ori, să nu împărtăşească momente amuzante din viaţa celui mic pe reţelele de socializare.

Înainte de a publica o nouă poză cu micuţul tău pe internet, gândeşte-te bine la consecinţele pe care le poate avea gestul tău.

Şi copiii au dreptul la intimitate şi oricât de haioşi şi simpatici sunt înfăţişaţi în pozele pe care le fac părinţii, unele momente ar trebui să rămână doar pentru familie, deci private. Altfel, rişti să îţi expui copilul prea mult, şi nu puţine sunt cazurile în care consecinţele au fost dramatice.

Iată cinci tipuri de fotografii cu copii pe care nu ar trebui să le postezi pe internet:

  1. Fotografii din timpul băii. Orice fotografii în care copilul este dezbrăcat, chiar şi cele din cadă, nu ar trebui făcute publice. Înainte de a posta o astfel de fotografie pe internet, gândeşte-te ce va spune despre acestea copilul tău, atunci când va creşte.
  2. Fotografii stânjenitoare. Astfel de imagini îl vor face pe copil să îşi piardă incredrea în părinţii lui, dar în acelaşi timp îi poate produce traume şi depresii. Astfel de fotografii nu doar că nu ar trebui împărtăşite pe reţelele de socializare, ci ar trebui şterse definitiv de pe orice dispozitiv pe care au fost făcute chiar şi fără intenţie.
  3. Fotografii în detaliu. Pentru siguranţa copilului tău, detalii precum numele complet, adresa, şcoala, dacă stau singuri peste zi etc. nu ar trebui făcute niciodată cunoscute prin intermediul reţelelor de socializare prin intermediul fotografiilor sau altfel.
  4. Fotografii de grup. Dacă postezi fotografii cu copilul tău, decizia îţi aparţine. Fotografiile în care copilul tău apare alături de alţi copii, de la şcoală, de la petreceri sau din parc nu ar trebui niciodată publicate, cel puţin nu fără acordul părinţilor acestora.
  5. Fotografii care l-ar putea pune într-o lumina nefavorabilă. Ţine întotdeauna cont de impactul pe care fotografiile pe care le faci publice ar putea afecta viaţa celui mic. De exemplu, fotografiile în care cel mic apare speriat, vulnerabil, plânge sau e supărat i-ar putea afecta copilului viaţa de elev sau viaţa socială.

Lasa un comentariu