Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

4 motive care îi fac pe copii să plângă pe ascuns

4 motive care îi fac pe copii să plângă pe ascuns

Uneori părinţii nu realizează impactul pe care anumite comportamente sau situaţii îl au asupra copiilor. Chiar dacă încerci să nu îi faci rău copilului tău, uneori s-ar putea ca acest lucru să se întâmple fără să realizezi.

Există câteva motive, unele aparent nesemnificative, care îl pot face pe copilul tău să plângă atunci când tu nu îl vezi. De regulă, cei mai mulţi copii plâng atunci când merg la culcare, în camera lor pentru că ştiu că în felul acesta părinţii nu au cum să îi vadă.

Iată câteva motive.

1. Ştirile sau emisiunile TV

Nu îi perimite copilului tău să se uite la emisiuni sau la ştiri pentru că toate tragediile care sunt prezentate în aceste programe îl afectează negreşit. Pentru copii, ceea ce văd devine incredibil de real, ca şi cum s-ar întâmplă în casă sau lângă el. Ai întotdeauna grijă la emisiunile pe care le urmăreşte copilul la televizor.

2. Certurile părinţilor

Certurile între adulţi ar trebui în primul rând evitate, însă atunci când se întâmplă este important să fie ţinute departe de urechile copilului. Nu vă bazaţi niciodată pe ideea că cel mic nu aude, prin pereţi, reproşurile sau vorbele grele pe care vi le adresați la un moment dat. Atunci când îşi aud părinţii certându-se, în sufletul copiilor se instaurează imediat teama că ceva oribil urmează să se întâmple în familia lui.

Citește și:   Copilul crescut de un singur parinte, de psiholog dr. Aurelia Moraru

3. Divorţul

Divorţul părinţilor va lăsa întotdeauna urme adânci în sufletul copiilor, indiferent de cât de bine gestionează adulţii acest moment. Acesta este unul dintre motivele care nu au cum să îl facă pe copil să îşi stăpânească lacrimile în toiul nopţii. Odată cu divorţul părinţilor copiii experimentează un nou tip de anxietate care va produce multe transformări la nivel psihologic, transformări ce nu pot fi evitate atunci când se ajunge aici.

4. Insultele şi bătaia

Dacă îi spui că este leneş, că nu e bun de nimic, că este un pierde-vară, îi răneşti sentimentele mai mult decât îţi imaginezi. Pe lângă faptul că cel mic nu va mai avea deloc încrede în el, acesta va avea motive serioase să plângă atunci când nu îl vezi. De asemenea, dacă îl loveşti îl înveţi că bătaia este un comportament normal.

Lasa un comentariu