Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

4 beneficii neştiute ale muzicii asupra dezvoltării copilului

4 beneficii neştiute ale muzicii asupra dezvoltării copilului

Pentru un copil, încrederea în sine, sentimentul că poate şi dorinţa de a face lucrurile bine merg toate mână în mână. Atunci când cresc, copiii îşi doresc să răzbată şi să se afirme, dat totodată au nevoie şi de timp pentru joacă şi distracţie.

Tot pe măsură ce cresc, copiii îşi doresc să facă parte dintr-un grup, să îşi facă prieteni şi să socializeze. Cursurile de muzică pot fi cea mai bună alternativă pentru a îndeplini aceste dorinţe ale copilului şi în plus aduce şi câteva beneficii asupra dezvoltării copilului, despre care foarte puţini ştiu.

1. Muzica încurajează imaginaţia şi ideile noi. Copiii învaţă ce înseamnă ritmul, simbolurile, notele muzicale. Este momentul oportun ca unii dintre cei care studiază muzica să îşi descopere adevăratele talente, de cântăreţ, compozitor sau poate chiar un bun dansator.

2. Muzica îi educă pe copii să fie buni ascultători. Ascultarea activă este o parte foarte importantă din ceea ce reprezintă muzica. Atunci când ascultă anumite lucruri sau când caută să audă anumite sunete muzicale, precum şi capacitatea de a distinge între sunete şi instrumente, ajută la dezvoltarea capacităţilor de ascultare.

Citește și:   5 poze cu copilul tău pe care să nu le publici pe internet

3. Muzica ajută la realizarea conexiunilor cognitive necesare pentru aproape orice tip de inteligenţă.

Toţi părinţii îşi doresc ca micuţii lor să fie inteligenţi şi să aibă succes, iar muzica este un factor comun în aproape nouă tipuri de inteligenţă. Cu cât copiii intră în contact cu muzica de la o vârstă fragedă cu atât creierul lor se va dezvolta mai devreme.

4. Muzica este unul dintre acele lucruri care poate rămâne în inima copilului pentru totdeauna.

La vârste mici există o mulţime de opţiuni: sport, dans, gimnastică, balet şi aşa mai departe, dar dacă îi faci cunoştinţă cu muzica încă de când este foarte mic, atunci trebuie să ştii că îi oferi un dar pentru toată viaţa lui de acum înainte.

Lasa un comentariu