Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

3 lecții importante de viață învățate de la copilul meu

3 lecții importante de viață învățate de la copilul meu

Am crezut că învățasem toate lecțiile vieții înainte de a-l avea pe fiul meu. Dar la scurt timp după ce a împlinit un an, mi-am dat seama cât de puțin știam despre cuvântul numit „viață”.  Acum are 4 ani ani și în acest timp m-a învățat foarte multe.

Mă uimește să văd cum maternitatea a devenit  pentru mine un curs fără sfârșit despre schimbarea sensului vieții și cum trebuie să o trăiesc. Curiozitatea și inocența micuțului meu este agentul catalitic pentru lecții majore de viață, ca acestea trei, de exemplu:

1. Arta de a risca…

Sunt o persoană logică și înnebunită după control. M-am străduit întotdeauna să planific, să prevăd și să evit lucruri pe care, în niciun caz, nu le pot controla.
Și într-o zi am văzut acest suflețel căzând, lovindu-se și plângând de durere jumătate de oră, apoi pășind din nou și zâmbind încrezător. În acel moment, mi-am spus că vreau să fiu el! Bebelușii sunt fericiți, chiar dacă nu estimează sau evaluează corect înălțimile înainte de a sări de pe masă. Nimic nu-i poate opri să încerce lucruri noi, să se cațere și să facă chestii riscante. Sunt doar motivați să exploreze fără a se întreba ”de ce” și ”dacă” ar trebui să facă asta.

Citește și:   Ce avem nevoie pentru a crea camera ideală pentru oaspeți? (P)

2. Cum să mă relaxez

Viața de mamă cu un copil mic poate fi uneori stresantă. Când încep ei să se deplaseze în jur se aseamănă cu o râșniță fără capac, nu știi niciodată ce întorsături pot avea lucrurile. La asta se adaugă presiunea treburilor neterminate din casă, așteptările și cerințele celorlați membri ai familiei, influențele și compararea cu alte mămici etc. Ca adulți, suntem prinși de responsabilitățile gigantice ale vieții și de multe ori uităm cum este să te joci.

Băiețelul meu m-a învățat importanța încetinirii și a jocului. Uneori, și mai ales în zile lungi și agitate, las totul la o parte și mă așez să construiesc Lego cu el. Ziua mea devine mult mai ușoară. Și el devine mai calm și eu mai puțin stresată.

3. Cum să nu cedez

Ascultă când copilul tău îți cere ceva. Sau când te întreabă un lucru iar și iar, insistent. Nu se plictisește niciodată. Poate să o țină așa ore întregi, orice s-ar întâmpla în jur. Nu contează că tu ai altceva de făcut sau că i-ai mai explicat o dată.

Citește și:   Ce poți numi și ce nu educație parentală modernă

Băiețelul meu m-a învățat arta subtilă de a nu renunța, m-a inspirat să insist în lucrurile pe care vreau să le obțin, cu răbdare, fără să fiu descurajată de circumstanțe.

Tu ce lecții de viață ai învățat de la copilul tău?

Lasa un comentariu