Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

10 teme pentru a decora camerele copiilor

10 teme pentru a decora camerele copiilor

Când avem copiii mici, ne place să investim în jucării, hăinuțe, jocuri educative, în tot ce îi înconjoară și îi formează ca și persoane.
Camerele lor nu rămân pe ultimul loc. Unele amenajări nu sunt sofisticate: un tapet colorat, niște dulapuri drăguțe, decorațiuni cu personaje din desenele lor animate preferate etc.
Desigur că depinde și de ce buget sau ce eforturi vrem să alocăm pentru asta, iar dacă ai copii de mai multe vârste în aceeași cameră, atunci lucrurile se complică puțin, trebuie să-i mulțumești pe toți.

Ca regulă generală, tema aleasă pentru cameră trebuie să fie ceva ce preferă copilul, inspirată din filmele sau animațiile favorite, din hobby-urile sau interesele lor sau din cărțile preferate. Totuși trebuie să aveți în minte că la ei se pot schimba ușor preferințele. De exemplu la 3 ani fetița mea era îndrăgostită de prințese și tot ce era cu voal, cu roz. Ca la 4 ani să facă o obsesie din inorogii din desene animate și toate jucăriile, decorațiunile, hăinuțele ei trebuia să le găsesc cu inorogi.

Ce teme sunt mai frecvente pentru decorul camerelor copiilor:

  1. Eroul preferat- poate fi Spiderman, Superman, orice erou dintr-o carte, din desenele animate preferate de cel mic. De obicei băieții au eroi războinici, curajoși dar pot și fetițe care își fac eroi, mai ales prințese, personajele din Frozen etc.
Citește și:   Idei de amenajare camere adolescenți- cameră de băiat2. Culoarea preferată – unii copii au o culoare preferată și atunci o puteți folosi peste tot în designul camerei, ca și culoare a mobilierului, a pereților, cearceafurilor de pat, draperiilor, decorațiunilor etc.

3. Cartea junglei – celor mici le plac animalele, natura și o temă destul de răspândită este cea cu inspirație din mediul natural: junglă, animăluțe, peisaje marine etc


4. Știință și tehnică- când mai cresc, gusturile și interesele copiilor se pot schimba. Pot deveni îndrăgostiți de știință, tehnică, de un obiect de la școală, și atunci poți crea un mediu care să sprijine pasiunea lor.

5. Dinozauri – deși nu este un animal real în timpurile noastre, pentru copii dinozaurul reprezintă forță, putere, ceva de neînvins. De aceea mulți preșcolari preferă jucării dar și decorațiuni cu dinozauri.

6. Mașini – sunt de obicei preferate tot de băieți, inspirați de desenele animate sau de jucăriile lor favorite.

7. Camere de prințese- fetițelor pot ușor rezona cu lumea diafană a prințeselor, cu palate, materiale fine, culori sclipitoare, rozul, auriul etc.


8. Sport- și fetele dar și băieții pot să aleagă o temă sportivă pentru camerele lor. Mai ales când acesta este un hobby sau când visează o carieră în acel domeniu.

9. Arte- copiii sensibili și talentați pot dori o temă inspirată din muzică, desen, din ceea ce îi pasionează.


10. Desenul animat preferat – poate fi orice preferă copilul tău atunci. Poți reproduce personajele acelui desen animat cu ajutorul unor stikere, jucării de pluș, decorațiuni, imprimeuri pe textile sau și desene murale.

Citește și:   Ce faci când copilul tău te ignoră