Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

10 sfaturi practice care îți vor face viața mai ușoară

10 sfaturi practice care îți vor face viața mai ușoară

Cu copiii trebuie să fii mereu proactiv și… creativ. Pentru că surprize și incidente pot să apară oricând.
Așadar, părinți, iată câteva idei practice care vor ajuta copiii dumneavoastră dar vă vor face și viața mai ușoară.

1. Cum să-i ajuți să se încalțe corect

Copiii mici greșesc mereu încălțămintea, peste tot în lume și nu putem evita asta. Dar ne putem scuti de efortul de a tot schimba pantofiori (uneori și pe stradă când îi observi), folosind această idee interesantă: taie o ilustrație amuzantă în două și lipește câte o bucată în fiecare, ca în imaginea de mai jos. Îndeamnă copii să pună bine imaginea înainte de a se încălța. Folosește imagini cartonate de pe cutii de cereale sau alte ambalaje ori lipește-le deasupra un scoci transparent pentru a nu se deteriora de la transpirație.

2.Cum să salvezi covorul de pete

De multe ori mâncarea celor mici ajunge pe covor și peste tot, dar mai ales înghețata care se topește repede. Nu dispera: poți folosi o cupă de hârtie din acelea pentru copt brioșe în ele. Fă-i o mică tăietură și bag-o prin băț și astfel înghețata topită va cădea acolo înăuntru și nu pe jos.

3. Fixează o măsură pentru hârtia igienică

Mulți copii, mai mari sau mai mici, nu au nici o măsură când este vorba de hârtia de toaletă. Uneori o găsim împrăștiată peste tot. O idee e să lipești niște stikere sau să desenezi pe perete un semn care să-i ajute să se oprească acolo și nu mai departe.

Citește și:   Soluții incredibile pentru jucăriile veșnic împrăștiate

4. Ajută-i să se spele pe dinți corect

Mănâncă pasta, își pun puțin pe limbă, udă periuța ca să credeți că s-au spălat? Trucurile lor pot continua cu multe exemple când este vorba despre spălatul pe dinți. Ca să fiți siguri că își periază dințișorii corect și timp de 2min, pune lângă chiuvetă o clepsidră mică. Trebuie ca nisipul să se scurgă în cel puțin 2 min, verific-o înainte. Sau dacă ține doar un minut, învață-i s-o întoarcă și să continue periajul.

5. Fă din curățenie un joc

Nu le place să dea cu mătura? Poate le place să se joace introducând resturile de pe jos într-un pătrățel sau cerc făcut de noi pe covor sau pe gresie. Poți folosi un scoci colorat.

6. Stația de încărcare

Când ai de pus cumpărăturile în portbagaj, ultimul lucru pe care vrei să îl faci e să alergi după copil prin parcare sau să stai cu gura pe el că umblă la volan ori la claxon. Lipește un stiker undeva pe mașină. Spune-i că e un roboțel și trebuie să-și încarce bateriile așa că trebuie să țină mâna acolo pe stiker.

Citește și:   Sfaturi de viaţă pe care fiul tău are nevoie să le ştie

7. Învață-i cu program

Un mod interesant e să lipești un program ca în imagine, iar pe un ceas deasupra exact când acele lucruri se vor întâmpla, colorate cu aceeași culoare.

8. Cât mai multe baloane de săpun

Copiilor le place să facă baloane de săpun. Totuși deseori se întâmplă să răstoarne soluția pe jos și să îți ceară alta. Un mod interesant de a preveni asta e să prinzi recipientul cu scoci de piciorul unui scaun sau a unei mese.

9. Nu se mai încuie

Ai clanțe care se încuie automat când închizi ușa? Eu am. Sau chiar dacă nu se încuie, cei mici care nu ajung la clanță vor avea mereu nevoie de tine să mergi și să le deschizi. Ca să previi asta, lipește ceva ca în imagine și ușa nu se va mai închide.

10. Nu pot să țină creionul corect?

Cei mici găsesc că este dificil să țină corect în mână un creion sau alt instrument de colorat ori de scris. Ajută-i să adopte o poziție corectă dându-le să țină în căușul palmei un cocoloș de hârtie.

Lasa un comentariu