Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Simptome sarcină

Simptome sarcină

Atunci când ai bănuieli că eşti însărcinată prima confirmare o poți avea făcând un test de sarcină.

Există însă şi câteva semne de sarcină pe care le poţi lua în considerare:  întârzierea menstruaţiei, crampe, oboseală, greţurile şi stările de vomă, oboseala sunt doar câteva dintre primele semne de sarcină şi cele pe care le resimt majoritatea femeilor încă din primele zile de sarcină.

Pe lângă acestea mai sunt însă şi altele care vin odată cu restul schimbărilor din organismul unei femei, pe măsură ce sarcina evoluează. Este importantă însă să reţii că fiecare organism reacţionează diferit şi nicio sarcină nu seamnă cu alta. Chiar dacă aceste semne sunt cele mai frecvente, nu este obligatoriu că ele să apară în toate cazurile.

Care sunt primele semne de sarcină

Există femei care îşi dau seama că sunt însărcinate încă din primele zile de la concepţie. Aşadar, primele semne de sarcină pot apărea chiar şi din a doua săptămână de sarcină.

Atunci când calculează săptămânile de sarcină, doctorul va lua în calcul prima zi a ultimei menstruații. Aşadar, chiar dacă sarcina are doar două săptămâni, doctorul o va considera că fiind o sarcină de patru săptămâni. Nu există o metodă pentru a determina data exactă a conceperii.

Pentru cele mai multe femei, însă, primul semn de sarcina este întârzierea menstruaţiei.

Citește și:   De ce își sug bebelușii degetul?

Dacă încerci să ramani însărcinată, totuși ia în calcul că întârzierea menstruaţiei nu este un simptom care să îţi indice 100% prezenţa sarcinii.

Multe femei se confruntă cu cicluri menstruale neregulate sau întârzierea menstruaţiei, şi de aceea este important să încerci să îţi dai seama dacă mai experimentezi în acelaşi timp şi alte simptome ale unei sarcini.

Sâni sensibili şi inflamaţi. Schimbările hormonale apar încă din primele zile de sarcină, iar acestea se vor resimţi în primul rând la nivelul sânilor, care acum  vor deveni sensibili şi inflamaţi. Disconfortul va dispărea însă după câteva săptămâni, după ce organismul se adaptează la noile schimbări.

Oboseala şi stările de somnolenţă se numără printre primele semne de sarcină. Chiar dacă eşti o persoană activă le poţi avea şi ţi se vor părea inexplicabile. Atunci când sarcina s-a instalat, nivelul de progesteron creşte şi provoacă stările de somnolenţă şi oboseală.

Greaţa şi stările de vomă. Greţurile matinele se instalează chiar și după prima săptămână de sarcină şi în cele mai multe cazuri dispar după primul trimestru de sarcină, deşi 1 din 10 femei se confruntă cu aceste stări de rău chiar şi după săptămână 20.

Unele femei sunt însă ceva mai norocoase, pentru că greţurile şi stările de vomă nu apar în toate cazurile.

Citește și:   Diareea la bebeluși nu este ceva ce trebuie să treci cu vederea!

Urinările frecvente. Încă din primele săptămâni de sarcină, nevoia de a merge la toaletă va fi mult mai mare decât până atunci.

Poftele. În primele săptămâni de sarcină, este posibil să nu apară neapărat pofte pentru anumite alimente, dar poate apărea o schimbare a apetitului. Progesteronul, hormonul sarcinii, este cel responsabil şi de senzaţia de foame care apare tot mai des şi mai acut.

În acelaşi timp, unele femei însărcinate se pot confrunta cu lipsa unei pofe de mâncare, care de cele mai multe ori apare ca urmare a grețurilor matinale.

Tot încă din primele săptămâni de sarcină este posibil să devii mai sensibilă la anumite mirosuri, iar simţul gustului s-ar putea să se modifice. La fel ca şi în cazul altor simptome, şi preferinţa sau respingerea anumitor alimente au legătură tot cu schimbările hormonale.

Stări emoționale schimbătoare. Aproape toate femeile însărcinate vor trece, încă din primele săptămâni de sarcină, prin stări de spirit schimbătoare. Multe viitoare mămici vor deveni acum mult mai sensibile, emoţionale şi chiar “plângăcioase”, iar aceste stări sunt provocate de hormonii din organism.

Balonări, crampe şi constipaţie. Toate acestea sunt simptome pe care le poţi resimţi pe tot parcursul sarcinii şi care apar încă din primele săptămâni, provocate de schimbările care se produc în organism.

Lasa un comentariu