Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vrei să scapi de stres? Colorează!

Vrei să scapi de stres? Colorează!

Stresul nu ocoleşte pe nimeni. În periodele extrem de aglomerate de la şcoală, atunci când te pregăteşti intens pentru examene sau teste importante stresul se instalează inevitabil.

Stresul face partea din viaţa noastră şi aproape tot timpul există un motiv pentru care ne stresăm: notele de la şcoală, relaţia cu unii prieteni sau relaţia cu famila, anumite lucruri care nu ies aşa cum ne-am dori şi lista poate continua.

Şi pentru că stresul a devenit o problemă generală au apărut de-a lungul timpului şi metode pentru a elimina stresul sau măcar pentru a-i reduce efectele negative.

Una dintre cele mai noi metode care ne poate ajuta să scăpăm de stres este foarte simplă şi plăcută. Când vrei să te eliberezi de stres, colorează!

Coloratul este cea mai nouă şi eficientă metodă de a scapă de stres, fiind considerată o formă de meditaţie.

Chiar dacă coloratul este considerată o metodă nouă de a lupta împotriva stresului, aceasta este o activitate pe care oamenii o practică de multă vreme tocmai pentru că au descoperit că în felul acesta se calmează mult mai repede.

Coloratul este o acţiune repetativă şi necesită concentrare pentru că activitatea să poată fi dusă la bun sfârşit, iar atunci când te concentrezi asupra unui lucru pe care îl faci din plăcere, uiţi de situaţia care ţi-a provocat nelinişte, anxietate sau nervi. Practic, am putea spune că atunci când începem să colorăm intrăm într-o stare care ne face să lăsăm grijile deoparte.

Citește și:   Activități și pagini printabile pentru vacanță

Ce să colorezi atunci când vrei să scapi de stres

Atunci când vrei să scapi de stress poţi să colorezi cărţi clasice de colorat pentru copii.

De asemenea, specialiştii recomandă să alegi să colorezi motive geometrice şi modele complicate pentru că îţi vor induce o stare de calm şi linişte. Cu cât desenul pe care alegi să îl colorezi este mai complicat cu atât mai mult te va ajuta să te relaxezi.

Lasa un comentariu


2 comentarii

  1. pe mine ma ajuta sa ma calmez muzaicaaaaaaaaaaaaaaaaa

  2. Pe mine ma ajuta sa ma calmez coloratul si muzica.