Trucuri inedite pentru a-l face pe copil să meargă devreme la culcare

0

Programul de somn şi de odihnă este extrem de important pentru copii şi reîntoarcerea la o rutină din acest punct de vedere este dificilă, după o vacanţă plină în care nu a contat ora de culcare. Există tot felul de metode prin care îl poţi convinge pe copil să meargă devreme la culcare, dar pe lângă acestea poţi apela la câteva trucuri inedite care te pot ajuta să îl convingi să meargă la culcare la ora stabilită şi fără să încerce să se opună. Ora de culcare este foarte importantă mai ales în primele zile de şcoală.

  1. Reamenajează camera

Locul în care dormim are importanță asupra calităţii somnului, pentru că poate influenţa ora la care adormim sau cât dormim. Aşadar, fă o evaluare a camerei copilului şi vezi dacă la prima vedere îţi inspiră calm şi relaxare. Vezi de asemenea dacă în camera are o temperatură optimă şi dacă are lumina pe care şi-o doreşte. La fel de important este şi patul care trebuie să fie confortabil pentru un somn odihnitor. Dacă observi că în camera copilului tău nu este mediul potrivit, atunci fă mici retuşuri în aşa fel încât acesta să îşi poată respectă programul de somn şi să se odihnească peste noapte.

  1. Schimbă rutina
Citește și:   Succesul scolar si regimul de viata al copilului

Jocurile video, computerul, TV-ul sau gustările în miez de noapte sunt printre activităţile care îi ţin pe copii departe de programul de odihnă pe care ar trebui să îl respecte odată cu începerea şcolii. Dacă în vacanţă copiii obişnuiesc să adoarmă mai târziu, acum acest lucru nu mai e permis. Obiceiurile din timpul verii vor dispărea odată cu începerea şcolii. Jocurile, computerul sau TV-ul vor dispărea din programul săptămânal şi cel mic ar trebui să mai aibă acces la acestea eventual în weekend.

  1. Revizuieşte dieta

Dacă copilul mănâncă ciocolată, snacks-uri pline de zahăr, carbohidraţi, băuturi acidulate, dar chiar şi gustări sănătoase înainte să meargă la culcare acest lucru ar putea să îi dăuneze. Acordă atenţia cuvenită dietei celui mic şi fă modificările necesare în modul în care acesta mănâncă atât în timpul zilei cât şi seară, pentru că alimentaţia influenţează calitatea somnului.

  1. Puterea exemplului

Una dintre cele mai bune metode prin care poţi să îl faci pe cel mic să meargă la culcare este să îi dai un exemplu şi să urmaţi împreună obiceiuri sănătoase, inclusiv legate de somn. Este destul de greu când fraţii mai mici trebuie să meargă la culcare mai devreme decât cei mari, dar arătându-i că fiecare membru al familiei are un program pe care îl respectă va fi mult mai uşor. Atunci când cel mic va vedea cât de important este pentru familia voastră să se odihnească corespunzător pentru ca fiecare să fie pregătit pentru o nouă zi de muncă, îi va fi mai uşor să înţeleagă că este important şi pentru el să respecte programul de somn.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?