Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Transpirația în exces la copii: cauze și remedii

Transpirația în exces la copii: cauze și remedii

Transpirația în exces poate apărea și la copii, încă de la vârste foarte mici. Cauzele transpirației în exces sunt numeroase și este recomandat să afli de ce micuțul are această problemă, pentru că în anumite situații se impune ajutorul medical.

Atunci când nu există niciun motiv evident care să determine transpirația în exces, cel mai bine ar fi să consulți un medic pediatru pentru a te asigura că nu este vorba despre hiperhidroza, adică transpirația anormală și nu transpirația normală care reglează temperatura corpului.

Studiile realizate în ultimii ani au arătat că micuții au tendința de a transpira în exces, în special pe timpul nopții, pentru că atunci corpul se relaxează și are tendința de a elimina excesul de apă.

Transpirația în exces nu este de regulă un indicator al unei probleme grave de sănătate, iar părinții nu ar trebui să se îngrijoreze. Totuși, transpirația poate afecta activitățile de zi cu zi ale copilului și în timp poate duce chiar la pierderea încrederii de sine și apariția complexelor.

Copiii transpiră de regulă în timpul perioadelor caniculare sau ca urmare a unei activități fizice intense. Anumite studii au arătat că există și un mecanism intern care provoacă transpirația în timpul nopții. Dacă micuțul transpiră însă fără motiv, atunci e posibil să vorbim de hiperhidroză – acea afecțiune ce este caracterizată prin transpirația în exces cauzată de supra solicitarea sistemului nervos.

Citește și:   Cazul copilului mort la dentist- vezi toate punctele de vedere

Dacă transpirația în exces este combinată și cu sforăitul puternic în timpul nopții, atunci este posibil ca micuțul să sufere de apnee în somn, o afecțiune destul de gravă pentru care trebuie să ceri ajutorul medicului specialist.

Iată cateva metode prin care poți controla transpirația în exces a copilului:

  • Consumul de lichide trebuie să fie echilibrat. E posibil ca acesta să transpire pentru că bea prea multe lichide.
  • Imbrăca-l în haine subțiri, mai ales în timpul verii. Sunt recomandate în special hainele de bumbac.
  • Asigură-te că cel mic face duș de două ori pe zi, dacă transpiră mai mult decât ar fi normal. Acest obicei ajută la reglarea temperaturii corpului și previne amestecarea transpirației cu alte bacterii care provoacă mirosul neplăcut al corpului.

Lasa un comentariu