Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sfatul specialistului: Ghiozdanul e de preferat să fie purtat ca troler

Sfatul specialistului: Ghiozdanul e de preferat să fie purtat ca troler

Ghiozdanul prea greu sau purtat incorect poate provoca anumite problemele de sănătate şi poate duce în timp la apariţia unor afecţiuni complicate.

De multă vreme, în mediile de socializare online și nu numai, tema ghiozdanelor care pot da sănătatea copiilor peste cap este intens dezbătută şi mulţi părinţi se plâng de faptul că micuţii ajung să acuze dureri de umeri sau de spate, la vârste atât de mici din cauza ghiozdanelor mult prea grele pe care sunt nevoiți să le care în spate, zi de zi.

Specialiştii vin să îi liniştească puţin pe părinţi şi în acelaşi timp să sugereze o alternativă la ghiozdanul prea greu: purtarea acestuia ca troler. Prof. univ. dr. Gheorghe Burnei a explicat pentru agenţia de presă Agerpres, că purtarea unui ghiozdan greu nu conduce la apariţia scoliozei, dar poate să afecteze coloana vertebrală.

El a precizat că, în ultimii ani, s-a constatat o creştere a numărului de cazuri de scolioză.

„Niciodată ghiozdanul nu induce apariţia unei scolioze congenitale. El poate să favorizeze, atunci când este purtat pe un singur umăr, mai ales pe umărul căzut puţin mai jos. Această favorizare apare numai în momentul în care durata de purtare a ghiozdanului pe umărul dispus mai jos se perpetuează o perioada îndelungată de timp. Să înlăturăm această suspiciune. Este bine ca părinţii să ştie, dar nu este adevărat că acest ghiozdan poate duce la apariţia scoliozei. Este bine ca ghiozdanul să fie purtat ca un troler, fie tras, fie împins”, a afirmat prof. univ. dr. Gheorghe Burnei.

Citește și:   Cazul copilului mort la dentist- vezi toate punctele de vedere

Medicul a mai menţionat că incidenţa scoliozei la fete este mai mare decât la băieţi şi din cauza unui tonus muscular scăzut sau a unei „laxități” crescute a articulațiilor, în general cele de la coloana vertebrală. Burnei şi-a exprimat speranţa că, până la sfârşitul anului, să fie realizată o statistică privind incidenţa scoliozei la nivel naţional. El a reamintit că, în octombrie 2015, a fost implementat un program naţional pentru scolioză.

Lasa un comentariu