Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Reguli simple care îl ajută să se mențină sănătos

Reguli simple care îl ajută să se mențină sănătos

Intrarea sau revenirea în colectivitate odată cu începerea anului şcolar coincide şi cu începerea sezonului gripelor, virozelor şi în general cu o perioadă în care imunitatea copiilor este mai scăzută. Pentru un an şcolar fără probleme de sănătate, învaţă-l pe cel mic câteva obiceiuri…sănătoase.

  1. Învaţă-l să se spele corect pe mâini

Spălatul pe mâini este una dintre cele mai importante reguli prin care pot fi prevenite o mulţime de boli. Dacă îl înveţi cum să se spele pe mâini corect înainte să mănânce sau după ce merge la toaletă, riscul de îmbolnăvire este mai mic.

  1. Un sistem imunitar puternic

Un sistem imunitar puternic îl va feri pe cel mic de boli pe durata anului şcolar. Ajută-l pe cel mic să îşi dezvolte sistemul imunitar pentru a fi ferit de răceli, gripă sau alte infecţii.

  1. Trucurile care ţin răceala la distanţă

Răcelile şi gripa sunt frecvente în colectivităţi pentru că viruşii se transmit foarte rapid. Învaţă-l pe cel mic obiceiuri sănătoase pentru a ţine răceala la distanţă. De exemplu, aminteşte-i să nu îşi atingă ochii mai ales atunci când are mâinile murdare sau să nu folosească împreună cu un coleg acelaşi pahar sau aceleaşi tacâmuri.

  1. Somnul este foarte important
Citește și:   Viral: când părinții cred că știu mai bine decât dascălii

Un copil sănătos este cel care doarme suficient! Odihna este importantă pentru starea psihică şi fizică a copilului, dar influenţează şi performanţele şcolare.

  1. Un mic dejun care hrăneşte creierul

Micul dejun este de departe cea mai importantă masă a zilei mai ales atunci când vine vorba de copii. Un mic dejun echilibrat compus de proteine slabe şi un complex de carbohidraţi s-a dovedit a fi important pentru buna funcţionare a creierului şi în acelaşi timp menţine nivelul de energie de-a lungul zilei. La fel de echilibrate nutrițional trebuie să fie şi gustările pe care i le dai la şcoală.

  1. Alege un ghiozdan potrivit

Ghiozdanele din ziua de azi sunt mai grele că niciodată şi dacă cel mic foloseşte un ghiozdan nepotrivit pe care îl poartă incorect îi poate provoca dureri de spate extrem de grave. Încerca să previi aceste dureri, alegând împreună cu copilul tău un ghiozdan potrivit pentru şcoală și să îi protejezi și în acest fel sănătatea.