Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Mi-au spus că băiatul e bolnav din cauza mea

Mi-au spus că băiatul e bolnav din cauza mea

O mamă scria indignată pe un forum de discuții că medicii au înebunit și, în loc să îi trateze cum trebuie copilul ca să nu se mai îmbolnăvească, o acuză pe ea pentru bolile lui:

”Mai întâi mi s-a întâmplat cu medicul de familie la care e înscrisă familia mea. Ea îmi știe băiatul din primele zile. S-a născut la termen, alăptat și a luat bine în greutate, a crescut, a mers în picioare la un an, rar îi curgea nasul. Necazurile au început acum 4 ani. El avea 3 anișori, am născut-o pe fetița mea în ianuarie. În februarie D. a făcut pneumonie. Foarte greu i-a trecut. Am zis că poate l-am neglijat eu puțin, ocupată cu nașterea și cea mică. Apoi au urmat bronșite, laringite, otite, alergii și de atunci răcește la orice adiere de vânt, fie iarnă, fie vară.

În urmă cu vre-un an doctorița nu a vrut să-i mai dea antibiotice, zicea că probabil e gelos pe sora mai mică și se îmbolnăvește doar ca să-mi atragă atenția, să mă ocup și de el. Auzi, ce (…..)  a putut să scornească!

În decembrie a răcit iar și a făcut febră 40. Nu m-am mai dus la nebuna de doctoriță ci direct la urgențe. La spitalul de copii mi-au zis că e numai gripă și să-i dau nurofen că îi trece. Degeaba am explicat eu că e copil sensibil și a avut multe probleme respiratorii, nu m-a ascultat nimeni. I-am dat nurofen dar, cum mă așteptam, nu l-a ajutat. Am o prietenă la o farmacie, am cupărat de la ea niște sirop Augmentin de copii, că știu că numai cu asta îi trece. A fost bine vreo două săptămâni apoi am ajuns iar la urgențe cu tuse, aproape se sufoca. I-a dat doar un sirop de tuse și paracetamol, nici radiografie la plămâni, nimic. Dar ce sunt nebună să îl văd că își varsă mațele tușind și să-i dau doar zeamă chioară din aia? Am mai avut niște biseptol de la o răceală mai veche a lui, niște ACC să-i curețe plămânii, uleiuri esențiale, ceaiuri de răceală, frecții. După o săptămână, când i se mai potolise tusea, a făcut o alergie urâtă, de data asta l-au internat. I-au făcut o mulțime de teste și la final au venit cu diagnosticul lor ”măreț”: că eu îl îmbolnăvesc cu tratamente fără prescripție și supra-protejare. Că să-l tratez normal și o să fie bine.

Adică chiar așa mamă denaturată sunt? Vreau să-mi îmbolnăvesc copilul? Am ieșit din spital la cerere cu el, data viitoare mă duc la privat să-i dea niște teste de alergie, ăștia la stat degeaba iau salarii din taxele noastre .”

Ce părere aveți de acest caz? Din păcate nu este unicul. În urmă cu câteva luni am vizitat o colegă de serviciu internată cu fetița. Cu ea în salon era o altă mămică cu o fetiță. În fața noastră a aruncat la coș medicația lăsată de asistente și a scos o pungă mare din sacoșă cu sticluțe și tablete din care i-a dat ea 2-3 chestii comentând:

Citește și:   Pericole reale la săniuș

– Ăștia nici nu știu pe ce lume sunt. Le-am spus că ea are medicație pentru boală cronică de la specialist și nici nu le pasă, m-au pus să întrerup, să îi dau altceva de la ei. Ce eu nu știu că spitalul nu are bani și le dă ce au mai ieftin,  fac experimente pe copii?

Ce să mai comentăm?

Lasa un comentariu