Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sandwich-ul care iti zambeste: Martinel Mortadella de pasare

Sandwich-ul care iti zambeste: Martinel Mortadella de pasare

Dragi părinți, revenim cu sfaturi prețioase despre alimentația copiilor.

În familiile noastre tradiționale românești se consumă mult preparate din carne, fiind ușor de folosit ca mic dejun, pachet de luat la muncă sau ca o gustare rapidă între mese. Copiii noștri le adoră, dar întrebarea care se pune este: sunt toate preparatele bune pentru copii?

Consultând etichetele, foarte multe produse din carne conțin E-uri, lactoză, substanțe alergene, coloranți, potențiatori de gust sau arome artificiale și asta e ceva ce ar trebui să ne îngrijoreze.

”Mulți coloranți și conservanți alimentari încorporați în alimente sunt nocivi pentru copii. Studiile arată că pot avea efecte negative asupra sănătății, pot produce modificări metabolice dar afecteză și comportamentul lor, putând provoca hiperactivitate și sindrom ADHD. De aceea părinții trebuie să fie foarte atenți la ce le dau copiilor, să citească bine specificațiile despre conținut și nu în ultimul rând despre valoarea energetică. Nivelul ridicat de calorii din alimentația celor mici este cauza obezității infantile la din ce în ce mai mulți copii din România.” Ronela Vasiliu, Medic Pediatru

Ca orice părinte căruia îi pasă de sănătatea copiilor săi, eu sunt mereu în căutare de variante sănătoase și cred că asta este datoria tuturor celor care au copii.

Citește și:   De ce copilul nu are poftă de mâncare

De câțiva ani am descoperit salamurile din gama Martinel Mortadella, produse de firma românească Reinert. M-au atras pentru că sunt special concepute pentru alimentația celor mici, cât mai natural, fără aditivii periculoși pe care încerc să-i evit la ei. Iar apoi feliile au acea formă unică de ursuleț zâmbitor, foarte apreciate de copii. Eu le fac sandwich-uri delicioase dimineața, le pun pe pizza de casă, le dau la pachet la școală. De curând a apărut și varianta de salam de pasăre Martinel Mortadella, care are 77% carne de pui și curcan și mă bucur că este în acest fel și ușor, dietetic, mai ales pentru mezina mea care are ceva probleme cu greutatea.

Lor le place mult, acum nici nu mai cer alt tip de salam, fetița mea de 5 ani merge singură la raft să-și ia ”Martinelul”, cum îi spune ea. Și… dacă ar fi după ei, ar mânca și dimineață, și la prânz și seara numai asta.

Salamul acesta a fost un mod grozav și de a-i face pe copiii mei să consume mai multe legume. Au obiceiul, comun la copii, de a alege carnea și a ocoli orice garnituri vegetale adăugam. Folosesc un truc: fierb conopidă, morcov sau alte legume și fac la robot o pastă de consistența unui piure cu puțină sare. Cu aceasta ung mai multe felii de pâine și pun deasupra câte o felie de 
 Mortadella de pasăre. Salamul îi dă gust și nu mai am cu ei vechile probleme și strâmbături din nas când vedeau legumele.

Citește și:   Bebelușul meu e prea gras?

Le mai gătesc pizza de casă cu multe legume, brânză rasă și cu nelipsiții ursuleți Martinel Mortadella.

Alte idei și rețete puteți descoperi aiciCredeți-mă, până și cel mai mofturos prichindel le va consuma cu plăcere. Sunt de o mie de ori mai sănătoase decât variantele din comerț și nici nu conțin multe calorii.

La final vreau să vă încurajez să folosiți doar alimente sănătoase pentru copiii dvs. Multe lucruri nu le putem testa sau controla, dar cu siguranță suntem responsabili să facem tot ce ne stă în putință pentru a le da ce e mai bun.