Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Insolația și deshidratarea la copii: simptome și tratament

Insolația și deshidratarea la copii: simptome și tratament

Soarele puternic şi temperaturile ridicate din această perioada a anului pot provoca probleme de sănătate. Copiii sunt și ei predispuşi la insolaţie şi deshidratare dacă nu sunt protejaţi corespunzător, cu atât mai mult cu cât îşi petrec ziua la plajă.

Cea mai mare îngrijorare cu privire la arsurile solare sunt durerile, pentru că distrug pielea, dar şi deshidratarea.

Cum se tratează arsurile solare

Cel mai bine ar fi să previi apariţia arsurilor solare. Evită să îl expui pe cel mic la soare după ora 10, iar atunci când mergeţi la plajă, dar şi pe stradă ori în parc aplică pe pielea micuţului cremă cu protecţie solară şi ai grijă să poarte pe cap o pălărie sau o şapcă.

Încearcă să îi oferi celui mic recompense pe gustul lui, băuturi răcoritoare sau îngheţată, în aşa fel încât să fie tentat să lase joaca de afară și să mai intre în casă din când în când pentru pauze pentru gustări.

Fă tot posibilul că atunci când este pe plajă sau la locul de joacă cel mic să aibă în preajmă o umbrelă pentru a mai atenua puterea soarelui.

Citește și:   7 obiceiuri ale copiilor sănătoși

Hăinuţele pe care le poartă cel mic trebuie să fie cât mai subţiri, în culori deschise, cu mâneci lungi şi din materiale naturale.

Dietă celui mic este foarte importantă în perioada caniculară şi atunci când merge la plajă. Evita să îi dai alimente dulci sau procesate, sucuri, ori mâncăruri grele şi dulciuri. Această dietă nu îi asigura nutrienţii de care are nevoie corpul în această perioada şi nici nu îl hidratează.

Simptomele arsurilor solare: febra, frisoare, pilea de găină sunt primele semne ale arsurilor sorale. De asemenea cel mic mai poate avea ameţeli, stare de somnolență, respiraţie accelerată, convulsii şi momente de dezorientare, dureri de cap severe, insomnie sau din contră, somnolenţă.

Semenele deshiratării: aspectul ochilor înfundaţi, gura şi limba uscate, letargie şi stări de iritabilitate, mâini şi picioare reci şi palide.

Dacă cel mic începe să prezinte astfel de simptome după ce a stat prea mult la soare este indicat să iei măsuri pentru a evita complicaţiile. În primul rând, e recomandat să îl duci într-o camera sau la umbră şi să îi dai să bea apă, ori sucuri de fructe. La fel de hidratante sunt şi iaurturile. Dacă cel mic vomită, continuă să îi dai să bea apă.

Citește și:   Reguli simple care îl ajută să se mențină sănătos

Aplică-i pe tot corpul, dar mai ales pe zonele care prezintă arsuri solare, loţiune după plajă pentru a-i ameliora durerile de la suprafaţa pielii.

Apoi fă-i un masaj al mâinilor şi picioarelor şi pune-i comprese cu apă rece sau gheaţă.

Evită orice fel de medicaţie în acest caz. E posibil că orice fel de pastilă să îi agraveze şi mai tare starea.

În cazul în care temperatura corpului începe să crească, încearcă să îi mai dai apă. De altfel, apă are cel mai important rol acum.

Dacă starea celui mic se agravează sau, şi mai rău, copilul dă semne că devine inconştient, va trebui să mergi de urgenţă cu el la medic.

Lasa un comentariu