Dacă nu există o cauză fizică gravă care să facă sportul periculos pentru copil, specialiștii din toată lumea vorbesc despre beneficiile pe care le au sporturile pentru aceștia. Îi ajută să crească mai sănătoși, mai viguroși, sociabili și eficienți pe toate planurile.
Dacă ai un copil cu probleme și te îndoiești că un sport l-ar ajuta, poți citi povestea sportivei Chelsea Werner din Danville, California, născută cu Sindrom Down, un defect cromozomial care întârzie dezvoltarea fiziologică și intelectuală.
Pentru că avea mușchii foarte slăbiți, părinții au hotărât să o dea la gimnastică atunci când avea 4 ani. Nimeni nu bănuia că fetița accea care abia pășea va ajunge de 4 ori campioană mondială la Special Olimpics.
„Am făcut gimnastică de când mă știu. Simt că întotdeauna a fost o parte a vieții mele, cred că gimnastica m-a antrenat să fiu disciplinată și să muncesc din greu. În gimnastică, fiecare nouă abilitate durează foarte mult – uneori ani! Cred că mi-a dat încredere. ” spune Chesea.
Ajunsă acum la 25 de ani, fata continuă exercițiile dar a început și o carieră ca prezentatoare de modă, inspirând mulți oameni împrejurul lumii.
„Am fost la unele agenții de modeling care au spus că nu există o piață pentru modelele cu sindrom Down. Părinții mei și cu mine nu renunțăm. Există o piață și le arăt! ” își amintește ea.
Pentru ea modelingul este o modalitate de a „arăta lumii că suntem cu toții frumoși în felul nostru”. Ea susține că fotografii ei spun că „toți oamenii au visuri și că toată lumea trebuie să aibă ocazia de a ajunge la ei”.
„Sper că oamenii văd că nu mi-e frică să ajung să-mi împlinesc visele chiar și în fața diversității. Misiunea mea este, sper, să îi inspir pe alții să fie neînfricați și, de asemenea, să-și schimbe unele dintre concepțiile greșite care există atunci când vine vorba de persoanele cu dizabilități „.
Dacă această tânără este acum sigură că poate obține orice în viață, indiferent de problemele cu care s-a născut, nu uitați că la la inceputul poveștii sale de succes au fost doi părinți care nu au încuiat-o rușinați în casă ci au luptat ca ea să fie acceptată și să participe la activități sportive la fel ca alți copii de seama ei. Fii un astfel de părinte pentru copilul tău!