Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Elevii si bolile cronice

Elevii si bolile cronice

 Institutul de Sănătate publică a realizat în urma studierii rezultatelor examenelor medicale periodice făcute de populaţia şcolară în anul 2007 un bilanţ din care reiese că un sfert din elevii români suferă de cel puţin o afecţiune cronică. În ordinea frecvenţei, aceste boli sunt:
– afecţiunile oftalmologice;
– întîrzierile de creştere;
– sechele de rahitism;
– obezitatea;
– afecţiuni ale coloanei vertebrale;
– afecţiuni ale amigdalelor.

Cauzele sunt numeroase, începând cu cele ereditare, alimentaţia nesănătoasă, lipsa unui program de viaţă ordonat, poziţia incorectă în bancă sau la masa de lucru.

Responsabili de această situaţie sunt în primul rând părinţii care nu se informează suficient referitor la un mod de viaţă sănătos pentru copil, sau chiar dacă se informează nu pun în practică cunoştinţele pe care le au. Din păcate, mulţi copii preferă alimente nesănătoase, în detrimentul fructelor, legumelor, alimentelor care conţin vitamine. La aceasta se adaugă lipsa de mişcare în aer liber, obiceiul greşit de a sta prea mult în faţa calculatorului sau a televizorului.

Cadrele didactice ar trebui să discute mai mult cu părinţii şi cu elevii aceste probleme, să-i informeze şi să-i îndrume pe parinţi atunci când observă o deficienţă în starea de sănătate a copilului.

Citește și:   Cum să îi ajuți să aibă succes la școală

Prin interzicerea comercializării şi consumului unor alimente în şcoli se încearcă să se facă primii paşi în acest sens.

Netratate la timp, afecţiunile amintite pot duce la scăderea capacităţii de efort, respectiv rezultate slabe la învăţătură, dar se pot transforma şi în afecţiuni grave, ireversibile, care le vor afecta viaţa de adult.