Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să îmi ajut copilul să facă față stresului și anxietății legate de școală

Cum să îmi ajut copilul să facă față stresului și anxietății legate de școală

Sunt multe mame care scriu pe rețelele de socializare că văd la copilul sau copiii lor mult stres legat de școală, teme, colegi, îi văd afectați și nu știu cum să îi ajute. Este normal să ne îngrijorăm pentru copiii noștri, dar este important să găsim modalități să îi ajutăm să facă față acestor sentimente negative.

Primul pas este să încurajăm o comunicare deschisă și sinceră cu copiii noștri. Să îi ascultăm atunci când își exprimă fricile și să îi învățăm cum să se descurce cu ele. Nu trebuie să ne temem să discutăm despre stres și anxietate, deoarece acestea sunt probleme comune pentru mulți copii.

Este important să încurajăm copiii să găsească modalități să-și exprime emoțiile. Acestea pot fi prin artă, muzică, sport sau orice altă activitate care îi face să se simtă bine și să se relaxeze. În plus, putem încuraja copiii să se implice în activități care îi ajută să-și dezvolte abilitățile sociale și să-și facă prieteni.

De asemenea, trebuie să le acordăm timp și atenție. Să ne facem timp pentru fi cu ei, să ne jucăm împreună sau să facem activități cu ei care le plac. Este important să îi ajutăm să se simtă iubiți și sprijiniți.

Citește și:   Cum îl înveți să meargă pe bicicletă

În ceea ce privește școala, este important să ne implicăm și să fim activi în ceea ce privește educația copiilor noștri. Să ne întâlnim cu profesorii și să discutăm cu ei despre problemele pe care le întâmpină copiii noștri în școală. În plus, putem fi un suport pentru copiii noștri, oferindu-le ajutor cu temele sau oferindu-le resurse suplimentare.

În cele din urmă, este important să fim un exemplu pentru copiii noștri. Dacă noi ne gestionăm stresul și anxietatea într-un mod pozitiv, aceștia vor învăța de la noi și vor face la fel. Este important să avem grijă de noi înșine și să arătăm copiilor noștri că putem face față situațiilor dificile.

În concluzie, să ajuți un copil să facă față stresului și anxietății legate de școală nu este ușor, dar este important să fim prezenți pentru copiii noștri și să îi sprijinim în mod constant. Să încurajăm o comunicare deschisă și să găsim modalități să îi ajutăm să se relaxeze și să se bucure de viață.

sursa imagine pixabay.com

Lasa un comentariu