Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum protejezi sănătatea copilului iarna

Cum protejezi sănătatea copilului iarna

Circulă un mit conform căruia vremea rece este responsabilă de răcelile care apar în această perioadă a anului. Nu temperaturile scăzute provoacă răcelile de sezon, ci virusurile care circulă mai mult ca oricând în această perioada a anului.

Virusurile se răspândesc și mai ușor în colectivități, adică atunci când copiii sunt la școală și intră în contact unii cu ceilalți, și care se transmit prin respirație și prin intermediul mâinilor.

Preveniți răcelile de sezon urmând câteva sfaturi în ceea ce îi privește pe copiii voștri:

  • Folosiți des apă și săpun. Atunci când mâinile sunt spălate frecvent riscul de a lua și a răspândi răcela scade considerabil.
  • Acoperițigura copiilor. În acest fel ei sunt protejați atunci când cineva strănută sau tușește lângă ei și ei la rândul lor nu vor răspândi virusurile în jur atunci când sunt răciți.
  • Imunizarea este foarte importantă. De la vaccinarea împotriva răcelilor de sezon, până la tratamente care au rolul de a întări imunitatea copilului sunt metode care pot face ca iarna să treacă fără probleme majore de sănătate pentru cel mic.
  • Țineți cont de condițiile meteo. Nu expuneți copiii la temperaturi extrem de mici pentru că pot apărea complicații în ceea ce privește starea lor de sănătate.
  • Somnul este foarte important. Sistemul imunitar încetează să mai funcționeze bine, atunci când corpul este deprivat de somn. Acesta este momentul potrivit în care puteți să impuneți un program de odihnă ce va trebui să fie urmat de către cel mic, tocmai pentru a fi ferit de răceli sau alte probleme de sănătate.
  • Alimentația corectă. O dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, proteine și multă apă, este cheia unei sănătăți de fier chiar și pe timpul iernii pentru toți copiii, dar chiar și pentru adulți.