Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îţi dai seama că se simte prea rău pentru a merge la şcoală

Cum îţi dai seama că se simte prea rău pentru a merge la şcoală

La câteva săptămâni după începerea anului şcolar, mulţi copii prezintă simptome care îi pun imediat pe gânduri pe părinţi. Reintrarea în colectivitate sau, după caz, intrarea pentru prima dată în colectivităţi mari de copii, mai ales după o perioadă lungă de vacanţă, atrag probleme de sănătate diverse.

Pe de altă parte sunt părinţi care pun sub semnul întrebării simptomele pe care le invocă micuţii, unii bănuind că aceștia vor astfel să scape de câteva zile de mers la şcoală.

Dacă ai această suspiciune, încearcă să îţi dai seama dacă este ceva ce îl îngrijorează sau îl sperie în legătură cu şcoală. Dacă problema este evidentă şi serioasă, atunci nu îl lasă să meargă la şcoală. Există probleme de sănătate care se pot agrava atunci când copilul iese din casă sau intră în contact cu alte persoane şi în acelaşi timp, în cazul unor boli contagioase există riscul ca cel mic să le transmită viruşii şi colegilor de clasă.

Ţine copilul acasă dacă observi una dintre următoarele simptome:

Febră: Dacă copilul are temperatură peste cea normală, în niciun caz nu îl lasă să meargă la şcoală. Cel mic ar trebui să scape de febră fără să mai ia pastile cu cel puţin 24 de ore înainte de a-l trimite din nou la şcoală.

Citește și:   Cand copilului ii intra nisip in ochi...

Răceală: În acest caz, depinde cât de severă este răceală. Atunci când este răcit, există riscul să le transmită viruşii şi colegilor. De asemenea, atunci când este răcit grav, cel mic nici nu se va putea odihni corepunzator, ceea ce ar însemna să meargă la şcoală obosit. Dacă răceală este serioasă şi este acompaniată cu tuse sau probleme de respiraţie, recomandat este să mergi cu cel mic la medic.

Erupţii cutanate: Erupţiile la nivelul pielii pot fi un semn de infecţie contagioasă. În acest caz, cel mai indicat ar fi să mergeţi la medic pentru o evaluare şi dacă nu este vorba de ceva contagios, atunci cel mic poate merge la şcoală.

Conjunctivită: Acest tip de infecţie se poate răspândi rapid şi uşor de la un copil la altul şi este absolut obligatoriu să nu îl lăsaţi pe cel mic să meargă la şcoală, dacă are conjunctivită.

Simptome care îi permit să meargă la şcoală

Durerile de stomac: dacă cel mic se plânge de dureri de stomac, când acestea nu sunt însoţite de alte manifestări serioase, atunci cel mai probabil acestea sunt provocate de o anumită problemă, de teamă sau poate de o intoxicaţie. Dacă durerile de stomac sunt minore şi nu există alte simptome, atunci cel mic poate merge la şcoală.

Citește și:   NU face aceste greșeli când alegi școala copilului!

Infecţiile de urechi. Anumite probleme la nivelul urechilor pot fi serioase şi dureroase. În acest caz copilul nici nu se va putea concentra la ore, dacă se duce la şcoală cu asemenea dureri. În alte cazuri durerile de urechi nu sunt o problemă atât de gravă, încât să îl facă pe cel mic să stea acasă.

Strănută şi îi curge nasul: Acestea sunt simptome destul de frecvente în rândul copiilor, dar de cele mai multe ori nu sunt un motiv serios de a lipsi de la şcoală.

Lasa un comentariu