Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl protejezi pe copil de infectarea cu bacteria E.Coli

Cum îl protejezi pe copil de infectarea cu bacteria E.Coli

Un copil a murit şi alţi 13 sunt internaţi în stare gravă în spital infectaţi cu ceea ce pare a fi bacteria E.Coli. Medicii sunt în alertă pentru a stabili dacă aceste cazuri şocante sunt provocate de E.Coli, ancheta epidemiologică fiind în plină desfăşurare.

Diagnosticarea infectării cu bacteria E.Coli este destul de dificil de făcut, cei mai predispuşi la această patologie fiind copiii.

Crampe severe la stomac şi abdomen sensibil, diaree apoasă iniţial care poate deveni în evoluţie sanguinolentă, greaţa şi vărsăturile sunt cele mai frecvente simptome ale infecţiei cu bacteria E.Coli.

Cum îl protejezi pe copil de infectarea cu bacteria E.Coli

  • Igiena riguroasă este foarte importantă, în special spălarea mâinilor dupa utilizarea toaletei, joaca cu animale sau înainte de masă.
  • Curață şi spală foarte bine toate fructele şi legumele înainte să i le dai celui mic sau să le prepari.
  • Evită contaminarea igienizând foarte bine toate ustensilele folosite în bucătărie. Atenţie: copilul trebuie să folosească pahare, tacâmuri şi farfurii curate din care să mănânce și să bea singur!
  • Nu îl lasă pe copilul tău să împartă baia cu alţi copii care prezintă simptomele de mai sus.
  • Prepară carnea foarte bine, la cel puţin 70 grade C. Carnea care nu este pregătită bine este una dintre cele mai frecvente cauze ale infectării cu bacteria E.Coli.
  • Nu îi da copilului lapte nefiert și produse lactate şi sucuri nepasteurizate pentru că riscurile unei infectări cu E.Coli sunt foarte mari.
  • Dacă merge la înot sau vara la mare, atenţionează-l pe cel mic să nu înghită apă pentru că infecţia cu bacteria E.Coli se poate produce şi aşa.

Lasa un comentariu