Un copil a murit şi alţi 13 sunt internaţi în stare gravă în spital infectaţi cu ceea ce pare a fi bacteria E.Coli. Medicii sunt în alertă pentru a stabili dacă aceste cazuri şocante sunt provocate de E.Coli, ancheta epidemiologică fiind în plină desfăşurare.
Diagnosticarea infectării cu bacteria E.Coli este destul de dificil de făcut, cei mai predispuşi la această patologie fiind copiii.
Crampe severe la stomac şi abdomen sensibil, diaree apoasă iniţial care poate deveni în evoluţie sanguinolentă, greaţa şi vărsăturile sunt cele mai frecvente simptome ale infecţiei cu bacteria E.Coli.
Cum îl protejezi pe copil de infectarea cu bacteria E.Coli
- Igiena riguroasă este foarte importantă, în special spălarea mâinilor dupa utilizarea toaletei, joaca cu animale sau înainte de masă.
- Curață şi spală foarte bine toate fructele şi legumele înainte să i le dai celui mic sau să le prepari.
- Evită contaminarea igienizând foarte bine toate ustensilele folosite în bucătărie. Atenţie: copilul trebuie să folosească pahare, tacâmuri şi farfurii curate din care să mănânce și să bea singur!
- Nu îl lasă pe copilul tău să împartă baia cu alţi copii care prezintă simptomele de mai sus.
- Prepară carnea foarte bine, la cel puţin 70 grade C. Carnea care nu este pregătită bine este una dintre cele mai frecvente cauze ale infectării cu bacteria E.Coli.
- Nu îi da copilului lapte nefiert și produse lactate şi sucuri nepasteurizate pentru că riscurile unei infectări cu E.Coli sunt foarte mari.
- Dacă merge la înot sau vara la mare, atenţionează-l pe cel mic să nu înghită apă pentru că infecţia cu bacteria E.Coli se poate produce şi aşa.