Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cele mai periculoase sporturi pentru copii

Cele mai periculoase sporturi pentru copii

Alegerea unui sport potrivit pentru copil nu este foarte uşoară. Dincolo de pasiune şi înclinaţiile celui mic, părinţii trebuie să ia în considerare şi anumite riscuri pe care sporturile le presupun, la vârste fragede.

Experţii îi avertizează pe părinţi să se decidă cu grijă când vor să îşi trimită copiii la sport şi să le evite, cel puţin până când aceștia cresc, sporturile de contact.

Chiar dacă cel mic urmăreşte competiţiile în aceste sporturi sau este fascinat de personaje care practică sporturi de contact, în filme sau animaţii, părinţii nu ar trebui să decidă în funcţie de preferințele lui sau de tendințe.

“Având în vedere experienţele până în ziua de astăzi, nu este există niciun motiv pentru care un copil sub 18 ani să practice un sport cu impact ridicat sau de contact”, a explicat Bennet Omalu, medic patolog şi expert în zona de cercetare a cauzelor comoţiei cerebrale.

Printre cele mai periculoase sporturi, în accepţiunea lui Omalu se numără hocheiul pe gheaţă, artele marţiale, boxul, wrestling, rugby şi fotbalul american.

Astfel de sporturi sunt recomandate abia după vârsta de 18 ani.

Citește și:   Cum îl înveți să meargă pe bicicletă

Aşadar, care sunt sporturile potrivite pentru copii? Sporturile care nu implicat contact, precum înotul, volei, baschet şi tenis.

Lasa un comentariu