Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cele mai frecvente boli ale sezonului rece la care sunt predispuși copiii

Cele mai frecvente boli ale sezonului rece la care sunt predispuși copiii

Toamna este anotimpul care predispune la o serie de viroze, infecţii şi probleme respiratorii care pot apărea şi se pot agrava mai ales atunci când copilul se află în comunitate.

Care sunt cele mai frecvente probleme de sănătate care pot apărea în sezonul rece la copii şi cum le poţi face faţă.

Pneumoniile

Pneumoniile sunt printre cele mai grave tipuri de infecţii care pot apărea la copii şi afectează tractul respirator inferior.

Cele mai frecvente pneumonii sunt cele de tip viral sau bacterian, ambele cauzate de microbi, respectiv bacterii şi virusuri, dar deosebite prin manifestările clinice.

Principalii factori de mediu care contribuie la dezvoltarea germenilor şi microbilor şi care favorizeza apariţia infecţiilor respiratorii sunt în primul rând colectivităţile, contactul cu alte persoane bolnave, umiditatea şi supraîncălzirea mediului, diverse surse de praf aflate în mediul în care copilul îşi petrece mult timp.

Principalele simptome: febra ridicată, tusea seacă sau productivă, respiraţia îngreunată, dureri, frisoanele, durerea abdominală.

Tratamentul pneumoniei este prescris doar de către medic, în funcţie de simptomatologia copilului şi în urmă unui examen clinic complet şi al analizelor de sânge. Dacă cel mic va fi diagnosticat cu pneumonie de tip bacterian, medicul îi va prescrie un tratament pe baza de antibiotic.

Citește și:   Muzicoterapia si impactul ei asupra conditiei umane

Răceala şi gripa

Răceala şi gripa sunt frecvente toamna, în primul rând din cauza diferenţelor de temperatură. Între răceală şi gripă există câteva diferenţe, de la modul în care se manifestă până la tipurile de tratament care se aplică.

Răceala la copii se manifestă în primul rând prin febră, nas înfundat şi tuse. În cazul răcelilor nu există un tratament, dar nici nu sunt motive de îngrijorare. În cazul răcelilor este foarte importantă hidratarea, umiditatea potrivită şi o cameră aerisită şi cu o temperatură normală, în niciun caz nu supraîncălzită.

Gripa este o formă ceva mai complicată a răcelii. Pe lângă simptomele care apar în cazul răcelii, gripa mai vine şi cu febră mare, vomă, diaree, dureri musculare.

Infecţia gâtului

Problemele cu gâtul sunt foarte greu de suportat şi pe lângă manifestările clinice, mai vine şi cu imposibilitatea copilului de a mânca sau chiar de a avea un somn liniştit.

Roşeaţa şi disconfortul gâtului pot fi cauzate de mai mulţi factori: virus, streptococ, aerul uscat din încăpere, antihistaminicele utilizate pentru ameliorarea răcelilor şi altele.

Tratamentul pentru infecţiile gâtului are la bază în special metode naturiste şi mai puţin medicamente . Hidratarea intensivă cu ceaiuri şi sucuri naturale este esenţială, umiditatea optimă în cameră, inhalații, tinctură cu propolis, lămâie şi miere. Medicamentele se dau doar în cazul unor dureri puternice, iar antibioticele doar dacă infecţiile streptococice se complică.

Lasa un comentariu