Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce sport i se potrivește copilului tău

Ce sport i se potrivește copilului tău

Sportul nu îi dezvoltă copilului doar condiția fizică, ci și o muțime de alte abilități, ajutându-l, de asemenea, să își contureze personalitatea.

Dacă alegi sportul potrivit pentru copilul tău, îl poți ajuta să își depășească limitele, să scape de anumite temeri și frustrari, sa fie un bun coechipier sau să își descopere calitățile de lider și așa mai departe.

Așadar, gâdește-te ce îți dorești pentru el, ce orizonturi vrei să îi deschizi, ori ce anume ți-ai dori să corectezi la el și găsește sportul potrivit pentru copilul tău.

Beneficiile sportului de echipă

Ar fi ideal dacă cel mic ar încerca pentru început un sport de echipă. Un sport de echipă îi dezvoltă rezistența și o mulțime de alte abilități care în mod cert îi vor folosi în viață, mai ales atunci când va fi în situația de a face echipă cu cineva. Ține cont că sportul de echipă nu este doar fotbalul. Sunt o mulțime de opțiuni, așa că alege cea mai potrivită variantă pentru copilul tău. Sporturile de echipă îl ajută să socializeze pe viitor foarte ușor și să ofere suport negreșit atunci când cineva din anturajul său are nevoie de el.

Citește și:   Emotional Freedom Techniques ( Tehnici de Eliberare Emotionala ), de Corina Marin

Beneficiile sportului individual

Sporturile individuale dezvoltă perseverență, dedicarea și încrederea în propriile forțe. Chiar dacă va practica sportul de unul singur, există o mulțime de oportunități de a socializa și a interacționa cu alți copii așa că beneficiile sportului de echipă se aplică și în acest caz.

Cum alegi sportul potrivit

Ține cont de pasiunile copilului tău și de cât de activ este în ceea ce face zi de zi. De regulă, ceea ce ne place să facem pentru a ne distra, se traduce, mai ales la vârste mici, în ce ne place ca sport. Întreabă-l pe cel mic ce sport i-ar plăcea să practice, documentați-vă împreună în privința acestuia, urmăriți filmulețe și citiți cât mai multe informații despre sportul care crezi ca i s-ar potrivi copilui tău. Nu decide tu ce sport să faca, fără să îi ceri și lui părerea!

Asigură-te că e sportul pe care și-l dorește

Înainte de a-l înscrie la sportul respectiv stabilește împreună cu el câteva reguli și asigură-te că le va respecta. Pe de-o parte, sportul necesită anumite cheltuieli care pot fi chiar substanțiale (echipament, abonament etc), dar este important pentru el să înteleagă ca odată intrat într-o echipă, nu își poate abandona colegii la jumătatea drumului, în cazul în care ar fi tentat să renunțe.Dacă regulile sunt stabilite clar de la început, atunci toată lumea știe ceea ce urmează, iar copilul învață despre beneficiile unui angajament și despre ce înseamnă să fii parte dintr-o echipă care se poate baza pe tine.

Citește și:   Cuvinte pe care copilul are nevoie să le audă în fiecare zi

Susține-l în sportul pe care l-a ales

Indiferent de sportul pe care copilul tău îl practică, ține minte că tu ești un model pentru el. Fii alături de cel mic și încurajează-l pentru efortul pe care îl face. Amintește-i întotdeauna cât de important este sportivitatea și spune-i că indiferent de rezultat, să își trateze cu respect adversarii. Sportul este o oportunitate importanta pentru copii pentru a se dezvolta armonios și sănătos, să se maturizeze și să se transforme, mai apoi, în adulți de succes.

Lasa un comentariu