Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce creioane pot folosi copiii mici?

Ce creioane pot folosi copiii mici?

Este o întrebare legitimă dacă te interesează nu numai dezvoltarea abilităților copilului tău, ci și sănătatea și siguranța lui.

Iată cum ar trebui să fie aceste instrumente de desenat pentru bebeluși și copii mici:

Să nu fie toxice – creioanele cerate sunt cele mai bune. Pentru bebeluși există o variantă de creione speciale care au în compoziție ceară de albine, deci nimic toxic sau periculos dacă cel mic la folosește sau le bagă în guriță.

Mai mari și mai groase ca mărime – copiii mici, până pe la 3-4 ani nu au abilitatea de a manipula prea bine obiecte mici, de a le apuca sau strânge. De aceea creioanele de dimensiuni mai mari sunt mai potrivite. Există și carioci de dimensiuni mai mari pentru o vârstă mai mică, dar va trebui să fiți atenți unde și pe ce colorează.
  

Să nu se rupă – o preocupare permanentă a părinților de pitici, ar trebui să fie ținerea lor departe de obiectele care s-ar putea rupe sau mărunți. Cei mici le pot înghiți sau să și le introducă în nas, ureche. Aceste cazuri în care părinții ajung la urgențe cu bebeluși care și-au introdus un corp străin în ce orificiu au găsit ei de cuviință, sunt mai dese decât vă așteptați. Așa că e bine să evitați creioanele mai subțiri pentru că acestea se pot rupe mai repede. La fel pe cele cu vârfuri sau alte elemente detașabile. Mai bine încercați puțin creioanele înainte să le dați lor, să fiți siguri că rezistă. Există și variante de creioane cu alt format decât cel clasic (ou, piatră, animăluț) care ar putea fi mai ușor de apucat la vârsta lor și mai puțin probabil să se rupă.
 

Lavabile
– dacă nu doriți ”artă infantilă” pe toți pereții sau mobilele, mai bine optați pentru ceva cu specificația ”lavabil”. Oricum creioanele din ceară sunt ușor de îndepărtat, se folosește un fion de uscat părul suflând aer cald pe suprafața măzgălită, apoi se șterge cu o cârpă.

Cu aspect atrăgător
– nu este neapărat o condiție, dar unii specialiști consideră că un creion ar putea capta mai ușor atenția unui copil mic dacă are forma unei jucării, dacă scoate un sunet când apasă pe ea, sau dacă au la exterior o poză cu personajul lor preferat din desene animate. Nu știu dacă e adevărat sau nu, puteți încerca.

Lasa un comentariu