Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Caracteristici nutritionale ale grupelor de alimente

Caracteristici nutritionale ale grupelor de alimente

Organismul omenesc are nevoie de o alimentaţie diversificată, care să conţină proteine, lipide, glucide, vitamine, săruri minerale. Acestea se găsesc în cantităţi diferite în diferite tipuri de alimente. Următorul tabel prezintă alimentele în care se găsesc principalii nutrienţi necesari organismului.

Grupa alimentară Pâine, cereale,
orez, paste
Legume şi vegetale Fructe Lapte şi derivate Ouă Carne
peşte
Principalii nutrienţi Carbohidraţi
Fier
Vitamina B1
Vitamina E
Vitamine şi
minerale
Vitamine şi
minerale
Calciu, proteine Proteine cu valoare
biologică înaltă
Proteine
Fier
Acizi graşi omega 3
Alte componente nutritive Fibre
Proteine
Magneziu
Zinc
Vitamina B2
Vitamina B3
Folaţi
Sodiu
Fibre Carbohidraţi
Fibre
Grăsimi
Carbohidraţi
Magneziu
Zinc
Vitamina B2
Vitamina B12
Sodiu
Potasiu
Colesterol
Fier
Vitaminele B1, B2, B12, A, D
Grăsimi
Niacina
Vitamina B12

1 comentariu

  1. Multumesc ca ati pus acest tabel pe site!

Lasa un comentariu