Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Bolile mâinilor nespălate la copii

Bolile mâinilor nespălate la copii

Este foarte important să-ți înveți copiii de la o vârstă foarte fragedă să-și spele mâinile după ce au folosit baia sau înainte de masă, de gustarea din pauză, când s-au întors de la joacă etc. Multe dintre bolile copilăriei se iau în comunitate. În joaca și activitățile lor cei mici ating multe lucruri, care au mai fost folosite sau atinse și de alții.

Deși știm că spălatul pe mâini este important pentru igienă, ce boli anume se pot transmite prin mâinile nespălate? Mai jos am enumerat unele dintre infecțiile și bolile pe care copiii le pot lua ușor.

Norovirusurile

Norovirusul este cea mai frecventă cauză a gastroenteritei virale la om și poate afecta persoanele de toate vârstele. Este transmis atunci când oamenii nu își spală mâinile și, îngrijorător, se poate răspândi foarte repede în grupuri. De aceea, atunci când un copil se îmbolnăvește în colectiv, ceilalți pot lua și ei foarte repede.

Afecțiuni transmise prin aer

Sunt de obicei răspândite prin salivă, strănut sau tuse în aer de către copilul care are boala. Se pot simplu așeza și pe obiectele din jur, iar mâinile nespălate le transmit mai departe altor copii. Cele mai comune sunt gripa, varicela, rujeola, rubeola, scarlatina și meningita.

Citește și:   Lecții de viață pe care le învață copiii care fac sport

Infecțiile nosocomiale

Sunt infecții transmise în spitale și acest lucru este adesea rezultatul personalului și al pacienților care nu își spală mâinile. Bineînțeles că există o cantitate imensă de infecții în astfel de locuri și, dacă avem un copil internat sau care merge la un consult, trebuie să ne luăm măsuri suplimentare de protecție: să își spele și dezinfecteze mâinile foarte des, să nu mănânce pe holuri sau spații cu mulți pacienți. Cele mai frecvente infecții nosocomiale care pot fi răspândite prin germenii și bacteriile de pe mâinile murdare includ Stafilococul auriu și E.coli.

Hepatita A

Hepatita A este o infecție virală care poate provoca simptome severe, inclusiv probleme ale ficatului, icter, dureri abdominale, febră și oboseală. Se răspândește adesea prin alimente care au fost contaminate de către persoane care nu și-au spălat mâinile după ce au folosit baia. Potrivit Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, chiar și urmele microscopice ale materiilor fecale contaminate pot provoca transmiterea bolii. Învățându-ți copilul să se spele foarte bine cu apă și săpun după folosirea toaletei, este una dintre cele mai ușoare și eficiente metode de prevenire a răspândirii Hepatitei A.

Lasa un comentariu