Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Avertismentul medicilor: Copiii riscă să îşi piardă vederea din cauza laserelor

Avertismentul medicilor: Copiii riscă să îşi piardă vederea din cauza laserelor

Medicii atrag atenţia unui pericol major: laserele de jucărie. Tot mai populare în ultmii ani, laserele de jucărie pot provoca afecţiuni extrem de grave şi leziuni oculare definitive.

Pentru tot mai mulţi copii şi tineri au ajuns la spital cu afecţiuni la nivelul ochilor provocate de lumina laserelor de jucărie proiectată în ochi, medicii trag un semnal de alarmă.

În ultima perioadă s-au prezentat la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice mai mulți pacienţi, în special copii şi tineri, acuzând scăderea vederii în urma proiectării în ochi a luminii provocate de lasere de jucărie. S- au constatat leziuni retiniene cicatriciale din păcate definitive şi incurabile”, a explicat profesorul doctor Monica Pop, conform Mediafax.

De asemenea, managerul Spitalului de Oftalmologie a mai precizat scăderea vederii continuă la aceşti pacienţi. Ca în toate cazurile, prevenţia este foarte importantă, astfel părinţilor li se recomandă evite achiziţionarea unor astfel de jucării. Fenomenul este extrem de periculos şi poate avea consecinţe grave asupra vederii copiilor.

Lasa un comentariu