Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Antibioticele administrate iresponsabil copiilor agravează bolile

Antibioticele administrate iresponsabil copiilor agravează bolile

Cum perioada răcelilor și gripelor nu a trecut încă, medicii avertizează că antibioticile trebuiesc administrate copiilor responsabil, doar la recomandarea personalului medical, altfel răceala dar și starea generală a sănătății lor putând să se agraveze.

„După destul de multe gărzi în Centrul de Permanență/decembrie 2018, vă pot spune că majoritatea prezentărilor au fost recuperări de copii după violarea imunității prin antibiotic dat GREȘIT la primele semne de viroză. Peste 90%, cu asta m-am ocupat! Să cârpesc chestii rupte – nu de virus -, ci de accesul neîngrădit al românului la antibiotice.” 
Dr. Otilia Țigănaș, medic de familie

Poate vă întrebați cum se poate întâmpla asta, când de fapt antibioticele nu se mai eliberează fără rețete. Dar e deajuns să citești comentariile isterice ale mămicilor de pe grupurile de facebook sau alte forumuri de discuție ca să afli că există încă acces iresponsansabil la astfel de tratamente:

”Fata mea are febră mare și respiră greu. Am fost cu ea la urgențe că e weekend și doctorița de familie nu are program. Au zis că e numai viroză, nu i-au facut mare lucru, i-au precris doar supozitoare. M-am dus eu la farmacie și am cerut ceva mai serios. Îi dau de 3 zile Cexil dar nu văd nici o schimbare. Ce aș putea să îi mai dau?”

”Am un copil de 7 ani, cu otită, îi curg ambele urechi. Am încercat cu ceva naturist dar nu i-a trecut. Ce antibiotic să cumpăr?”

”Sunt în Londra, băiatul meu de 2 ani tușește și face febră de 2 săptămâni. Medicul de familie de aici îi dă doar paracetamol și sirop de tuse. Am un Aumentin adus din țară. Știe cineva cât se dă unui copil așa mic?”

Ce se poate întâmpla dacă administrezi copiilor antibiotic neprescris?

  • Dacă răcelile sunt datorate virusurilor, antibioticile nu ajută cu nimic. Gripele pot dura 1-3 săptămâni și medicamentele contra temperaturii, tusei și altor siptome apărute sunt singurele prescrise. În plus, dând copilului antibiotice, riști să slăbești organismul și să-l afectezi mai mult, acestea producând: distrugerea florei intestinale, chimicalele conținute suprasolicită ficatul, rinichii și alte organe interne, pot să apară vomă, diaree și alte efecte adverse.
  • Se produce rezistență la antibiotice – prganismul nu va mai răspunde la fel la tratament atunci când cel mic chiar are nevoie să i se administreze antibiotic. Unele bacterii devin rezistente, suferă mutații și următoarele infecții vor fi din ce în ce mai dificil de tratat, va trebui să se folosească antibiotice mai puternice, de ultimă generație.
  • Unii copii au alergii la un anumit medicament despre care poți să nu știi și să intre în șoc anafilactic, un pericol real pentru viața lor. Alții nu sunt alergici dar dezvoltă alergii și probleme din cauza unor doze incorecte pentru vârsta lor sau a unor substanțe care nu se administrează copiilor.

Lasa un comentariu