Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Alegeri de sporturi în funcție de vârstă

Alegeri de sporturi în funcție de vârstă

Îți dorești pentru copilul tău să crească sănătos, puternic, rezistent la boli și perfect integrat social? Ia în considerare să-l înscrii la sporturi și la alte activități fizice potrivite pentru copiii.

Cu încurajarea și sprijinul acordat, există șanse ca aceste sporturi să stârnească interesul copilului dumneavoastră. Trebuie doar să-l orientezi către ceva potrivit abilităților sale înnăscute și potrivite vârstei lui.

La ce sporturi îl poți da în funcție de vârste:

  • Vârsta 2-5 ani

Copiii foarte mici și preșcolarii pot să înceapă să stăpânească mișcările de bază ale unui sport, dar sunt prea tineri pentru majoritatea sporturilor organizate. Copiii de vârsta lor care participă la sporturi organizate nu obțin niciun avantaj pe termen lung în ceea ce privește performanțele sportive viitoare.

La această vârstă, jocul liber nestructurat este de obicei cel mai bun. Poate încerca:
– alergare
– rostogoliri
– aruncarea/ lovirea mingii sau a altor obiecte și prinderea lor
– înotul
– mersul pe bicicletă
Pentru o carieră în gimnastică, dans sportiv unii specialiști recomandă să se înceapă de la 3-4 ani, dar cei mai mulți sunt de părere că după 5 este cel mai bine, când copilul are dezvoltate mai multe abilități.

  • Vârsta 6-9 ani
Citește și:   Copilul tău încă trăiește, așa că ai grijă de el!

Pe măsura ce copiii cresc, multe abilități fizice și psihice sunt mai dezvoltate și pot fi implicați în activități sportive mai elaborate. De asemenea, ei pot să urmeze mai bine instrucțiunile între aceste vârste.

Luați în considerare activități organizate, cum ar fi:
– fotbal, handbal, softball
– gimnastică
– înot
– tenis de câmp sau de masă
– arte marțiale – sunt recomandate dar după vârsta de 7 sau 8 ani la copiii care sunt motivați pentru asta.

  • Vârsta 10-12 ani

Până la această vârstă, copiii își definesc preferințele, abilitățile lor sunt mai ușor de observat, au abilitatea de a înțelege și aplica strategiile sportive. Acești copii sunt, de obicei, pregătiți să facă sporturi complexe, de echipă, cum ar fi fotbal, baschet, hochei și volei. Rețineți totuși că stimularea creșterii provocată de pubertate poate afecta temporar coordonarea și echilibrul copilului.
La această vârstă copiii pot practica orice sporturi de adulți, varianta juniori.

Indiferent de sportul în care participă copilul dvs., asigurați-vă că locul în care se antrenează este corect echipat, are toate autorizațiile și  că persoanele care îi antrenează sunt cu adevărat profesioniști și cu experiență în lucrul cu copiii.

Lasa un comentariu