Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeScoala.ro este de vanzare! Solicita detalii!

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

7 beneficii ale fotbalului pentru copii

7 beneficii ale fotbalului pentru copii

În România fotbalul este un sport de carieră dar și un mod accesibil de a le asigura micuților o viață activă și sănătoasă. Există cluburi sportive la care se pot înscrie gratuit, în anumite locații sunt și cursuri private, copiii pot să îl joace la școală la orele de sport dar și în spatele blocului sau casei cu prietenii.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale jocului de fotbal pentru copii:

  1. Beneficii pentru sănătate- fotbalul îmbunătăţește viteza, agilitatea, rezistenţa, coordonarea mâinilor-ochi şi rezistenţa cardiovasculară generală. Îi ajută pe copii să își pună în mișcare mușchii, previne viața sedentară în casă, cu tot ceea ce înseamnă ea negativ: obezitate, predispoziția la diabet, boli cardio-vasculare, izolare, capacitate redusă de relaționare, afectarea imaginii de sine etc.
  2. Îi disciplinează- copiii care joacă fotbal vor învăţa importanța disciplinării, a respectării unui program de antrenamente și a unor reguli de joc.
  3. Îi învață camaraderia- echipele de fotbal au un număr mare de jucători și asta le oferă participanților posibilitatea să se împrietenească cu alți copii, să relaționeze la persoane cu diverse tipuri de caracter, le va dezvolta încrederea în ceilalți și deprinderile de comunicare.
  4. Le îmbunătățește capacitatea de a lucra în echipă– în fotbal toți cei 11 jucători au rolul lor în echipă și succesul unui meci depinde de cât de bine știu să lucreze împreună, de cât de bine își fac toți partea. Asta îi învață pe copii multe despre cum funcționează o echipă, despre scopuri comune, eforturi comune, identificarea abilităților și punctelor slabe ale celorlalți, urmărirea unor strategii etc.
  5. Le dezvotă etica muncii– îi învață valoarea eforturilor personale. Un copil cu succes în fotbal va fi un tânăr și un adult mult mai organizat, cu mai mult succes în cariera aleasă. Nu sunt multe activități în copilărie care să îi învețe pe copii beneficiile muncii, de multe ori li se dau doar mici sarcini în casă sau deloc. Dar fotbalul cere efort, timp, sacrificii, exersare constantă.
  6. Beneficii psihice- fotbalul contribuie la creșterea încrederii și stimei de sine. Este foarte folositor în special copiilor timizi și care nu relaționează foarte ușor, celor retrași și care au o părere negativă despre sine. În fotbal vor descoperi că pot face multe, că pot avea succes dacă se străduiesc îndeajuns, vor vedea valoarea lor în echipă.
  7. Le formează deprinderi de viață socială- multe echipe de fotbal călătoresc în diverse locuri pentru cantonamente sau meciuri. Copiii devin mai independenți, învață lucruri prețioase despre călătorii, interacțiunea cu necunoscuți, îngrijirea personală, relaționare, siguranță, orientare. De asemenea învață se piardă corect, să își controleze furia, bucuria, emoțiile în public, să le administreze corect.