Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

15 sfaturi simple despre siguranța copiilor iarna

15 sfaturi simple despre siguranța copiilor iarna

Iarna poate aduce multă distracție în familie – indiferent dacă aceasta implică săniușul și bătaia cu zăpadă sau doar un timp bun petrecut împreună acasă.

Iată câteva idei ale medicului pediatru Mark Steer despre cum să vă mențineți copiii sănătoși și în siguranță pe timpul iernii.

Cum să vă îmbrăcați copiii

Pentru părinții cu bebeluși și copii mai mici:

1. Ajustați hainele de iarnă pentru nevoile copiilor. Îmbrăcați bebelușii și copiii mici cu încă un strat de îmbrăcăminte pe lângă ce ar purta un adult în aceleași condiții.

2. Mențineți expunerea la frig la minimum. Bebelușii și copiii mici nu au aceeași toleranță la frig ca și adulții. Este important să limitați timpul lor afară.

3. Nu uitați de accesoriile de iarnă: cizmele călduroase, mănușile și căciula groasă fac o mare diferență în menținerea confortabilă a copiilor mici și a bebelușilor.

Moduri simple de evitare a răcelilor de iarnă

Este un mit comun că vremea rece provoacă răceli, dar nu este adevărat. Răceala este cauzată în principal de virușii la care suntem mai des expuși iarna. Virușii se răspândesc și mai ușor atunci când copiii sunt la școală și sunt în contact unul cu celălalt, de obicei prin picături respiratorii din aer și de pe mâini.

Citește și:   Fumezi cu copiii în cameră?

Poți preveni răceala și gripa astfel:

4. Folosiți  des apă și săpun. Spălarea frecventă a mâinilor va reduce răspândirea germenilor.

5. Acoperirea gurii. Învață copiii să strănute și să tușească acoperindu-și gura cu cotul îndoit și nu cu mâna, aceasta ajută la prevenirea răspândirii germenilor.

6. Imunizează-i. Faceți-le vaccinările la zi, inclusiv vaccinul antigripal (pentru copii cu vârsta de 6 luni și peste).

Siguranța la săniuș și zăpadă

7. Supravegheați întotdeauna copiii. Leziunile pot apărea rapid atunci când copiii sunt cu sania. Este important să îi supraveghem cu atenție.

8. Ține-i departe de autovehicule. Adesea, dealurile de săniuș nu sunt departe de autostrăzi sau drumuri. Este important să păstrați o distanță sigură.

9. Învață-i să se dea cu sania într-o „formă” adecvată și nu stând în picioare, în genunchi ori pe burtă pe sanie. Stând în mod obișnuit pe sanie au un control mai bun asupra ei.

10. Găsiți o zonă liberă. Alegeți o locație de săniuș care să fie lipsită de obstacole cum ar fi copacii sau gardurile și care este acoperită de zăpadă.

11. Alege un deal bun de sanie. Un deal de sanie nu ar trebui să fie prea abrupt, cu o pantă mai mică de 30 de grade și ar trebui să se termine cu o suprafață plană.

Citește și:   Pantofii cu toc la copii- un trend cu urmări pe viață

Siguranța pe schiuri și snowboard-uri

12. Îmbracă-i în straturi. Dacă încep să transpire îndepărtați hainele de la suprafață pntru a rămâne uscați. Hainele umede pot provoca răcirea corpului și pot duce la hipotermie sau degerături.

13. Să poarte cască. Este important să le protejați capul de răni.

14. Protejează-le pielea. Evitați expunerea pielii copiilor la temperaturi foarte scăzute pentru a evita degerăturile. Fiți deosebit de atenți cu zonele mici ale corpului, cum ar fi mâinile, picioarele și urechile.

15. Fiți atenți la condițiile meteorologice. Luați în considerare intrarea în interior dacă temperatura scade sub -15 grade Celcius.

Fiți conștienți de simptomele degerăturilor. Dacă observați că pielea copilului devine roșie sau amorțită, deplasați-vă într-o locație mai caldă și protejați-l de expunerea ulterioară la frig. Folosiți apă caldă sau pături pentru a-i crește temperatura corpului.

Lasa un comentariu