Metoda surprinzătoare prin care poţi creşte un copil disciplinat

0

Ce părinte nu îşi doreşte un copil disciplinat, care îşi pune jucăriile la loc când se apropie ora de culcare, mănâncă şi merge la somn fără să se roage nimeni de el minute în şir şi chiar un copil care reuşește să îşi rezolve singur problemele sau conflictele. Se pare că există un singur truc care funcţionează de minune.

O mama care are trei copii a împărtăşit acest secret, iar mesajul s-a tot distribuit, semn că mulţi părinţi sunt interesaţi să afle acest “truc magic.”

Care este secretul? Cum procedezi, îi pedepsești, le dai pauze, îi răsfeţi cu dulciuri de câte ori cer?, au fost primele întrebări care i-au fost adresate mamei care avea acasă trei copii extrem de cuminţi şi disciplinaţi.

“Nimic din toate acestea. Dacă am făcut ceva bine este că am stabilit clar de la bun început care sunt aşteptările mele de la ei. Acum, tot ce fac este să le arunc o privire, şi ei ştiu că trebuie să îşi controleze ieşirile, să fie disciplinaţi.”

Metoda acestei mame este confirmată şi de experţi. “Când îi spui clar copilului încă de când este mic, care sunt aşteptările pe care le ai de la el, acesta va interioriza aceste aşteptări şi va începe să aştepte acelaşi lucru de la el însuşi. Cu alte cuvinte, având în vedere că în mod natural copiii îşi doresc să le facă pe plac părinţilor, ei vor începe să se poarte în modul în care au fost învăţaţi. “

Citește și:   Ești tătic? Respectă aceste reguli simple atunci când îți crești fiica

De fapt, tot experţii spun că încă de la vârsta de 18 luni copiii devin empatici şi sunt gata să răspundă aşteptărilor părinţilor.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?