Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Temele la matematică: Ce să faci şi ce să nu faci când îl ajuţi pe cel mic

Temele la matematică: Ce să faci şi ce să nu faci când îl ajuţi pe cel mic

Unul dintre cele mai importante sfaturi de care ar trebui să ţii cont atunci când te afli în faţa temei la matematică a copilului tău este să nu petreceţi împreună mai mult de 20 de minute cu o problemă sau un exerciţiu pe care nu ştiţi să îl rezolvaţi. Dacă perioada pe care o dedici, împreună cu copilul tău, unei probleme imposibil de rezolvat nu va face altceva decât să producă frustrare şi nimic mai mult.

Iată câteva recomandări pentru atunci când îl ajuţi pe cel mic să îşi facă tema la matematică. Dacă nu funcţionează, atunci cel mai bine ar fi ca ajutorul să vină direct de la un profesor.

Ce să faci când îl ajuţi cu tema la matematică:

– Începe prin a recunoaşte că nu înţelegi ce trebuie să faci, iar acest lucru te deranjează. Poţi de asemenea să spui un lucru încurajator, dacă îl vezi pe copilul tău că se străduieşte să îşi facă tema.

– Cere-i celui mic să îţi arate un exemplu. Aproape sigur copilul tău a mai rezolvat probleme şi exerciţii asemănătoare la şcoală sau are vreun model asemănător în manual, care să includă şi rezultatul şi eventual chiar şi metoda de rezolvare.

Citește și:   Când e pregătit copilul să vină singur de la şcoală

– Atunci când găseşti un model de problemă, întreabă-l pe cel mic ce a spus profesorul despre metoda de rezolvare. Atunci când are un exemplu în faţă, cel mai probabil copilul îşi va aminti instrucţiunile şi discuţiile din clasă.

– Folosiţi problema pe care aţi găsit-o drept model pentru a reuşi să vă daţi seama care este metoda prin care se poate rezolva problema. Poţi să notezi pe măsură ce copilul îşi aminteşte de lucrurile discutate la ore şi în felul acesta puteţi începe să rezolvaţi împreună problema. Acest lucru îi va aminti copilului tău că matematică este un proces întreg și complex.

Ce să eviţi atunci când îţi ajuţi copilul la temele de matematică

– Nu incepe prin a-l întreba pe copil ce a spus profesorul că ar trebui să facă. Dacă îşi amintea, probabil nici nu îţi mai cerea ajutorul.

– Nu îl contacta pe profesor din primul moment. Chiar dacă cel mic ar renunţa imediat, furios şi plictisit că nu ştie să rezolve problema, este important să îi spui că este util să înveţe să abordeze problema din mai multe perspective şi să încerce să o rezolve singur, înainte de a merge să vorbească cu profesorul.

Citește și:   “Nu vreau la şcoală!”. Ce e de făcut?

– Dacă vorbeşti cu profesorul, nu îi spune că micuţul tău nu înţelege matematica în general, ci indică-i exact problema cu care se confruntă acesta. Astfel profesorul va şti pe ce să insiste şi cum să îl ajute pe cel mic pentru a înţelege pe deplin materia.