Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

NU face aceste greșeli când alegi școala copilului!

NU face aceste greșeli când alegi școala copilului!

Pentru a alege şcoala potrivită pentru copilul tău este recomandat să începi din timp să te documentezi, să analizezi, să cauţi şi alte păreri. Dacă porneşti în căutarea unei şcoli pentru copilul tău în ultimul moment, atunci nu te mira dacă nu-ţi sunt îndeplinite aşteptările.

Alegerea sau schimbarea şcolii nu este o decizie ușoară. Atunci când porneşti în căutarea unei şcoli pentru cel mic, ţine cont care sunt cele cinci greşeli pe care le fac părinţii de obicei când aleg o şcoală pentru copil, şi fă tot posibilul să le eviţi.

#1 Vizitezi doar o singură şcoală

Prima impresie este importantă. Dar dacă vizitezi doar o singură şcoală, nu vei avea cu ce să faci comparaţie când iei decizia.

Vizitează mai multe şcoli, pentru a-ţi face impresia corectă. Încearcă să intri în contact cu profesorii care predau în şcoală şi poate reuşeşti să afli de la ei informaţii valoroase despre instituţia de învăţământ respectivă.

Un profesor nemulţumit poate fi un semn că şcoala respectivă se confruntă cu probleme, la fel cum un profesor entuziasmat te poate duce cu gândul că în şcoală respectivă lucrurile se derulează bine. Poţi la fel de bine să iei legătură cu alţi părinţi care au copiii la şcoala respectivă.

Citește și:   Cat trebuie sa cantareasca ghiozdanul elevului din ciclul primar

#2 Judeci după aparenţe

Fiecare părinte îşi doreşte pentru cel mic o şcoală curată, în care copilul să se simtă în siguranţă şi unde să aibă, eventual, acces la cele mai noi tehnologii.

Dar ţine minte că felul în care arată o şcoală nu este totul. Există şi şcoli care chiar dacă nu au dotări de ultimă oră şi mobilier nou şi modern, pot oferi copiilor un mediu în care au posibilitatea să învaţe multe şi unde pot obţine rezultate extrem de bune. Reputaţia profesorilor este importantă şi ar trebui să fie principalul criteriu de selecţie a unei şcoli.

#3 Nu pui suficiente întrebări

Înainte să începi să cauţi cea mai bună şcoală pentru copilul tău, fă-ţi o listă cu întrebări esenţiale pe care să le pui de fiecare dată când intri într-o şcoală. Întreabă-i pe profesori lucruri legate de suportul pe care îl va primi copilul tău pentru a învăţa, cum îl vor sprijini social şi emoţional.

Ia-l şi pe cel mic să viziteze şcoala şi observă care este primul impact: îi place, se simte bine, este zâmbitor? Atunci, sunteţi pe punctul de a găsi şcoala perfectă pentru copilul vostru.

#4 Nu ţii cont de distanţa până la şcoală

Citește și:   Cum îl motivezi să învețe

Dacă şcoala cea mai bună pe care ai găsit-o pentru copilul tău este la celălalt capăt al oraşului…gândeşte-te încă o dată dacă este într-adevăr cea mai bună. Distanţele lungi sunt extrem de dăunătoare copiilor, mai atunci când sunt în primii ani de şcoală. Un timp mai scurt până la şcoală şi înapoi, înseamnă mai mult timp pentru teme, activităţi, sport şi odihnă. Caută cu atenţie şi cu siguranţă vei găsi o şcoală pe măsură copilului tău şi mai aproape de casă.

#5 Te axezi doar pe studii

Este normal ca atunci când merge la şcoală, copilul să înveţe cât mai bine. Dar la fel de importantă este dezvoltarea emoţională şi socială a copilului. De exemplu, îţi doreşti ca micuţul să înveţe să scrie şi să citească încă de când este la grădiniţă, dar nu uita că aceasta este o perioada în care trebuie să îşi dezvolte şi abilităţile sociale. De asemenea, la liceu copiii trebuie să îşi descopere pasiunile şi punctele tari şi nu doar să se gândească unde vor merge la facultate. Alege şcoala și în funcţie de experienţele pe care le oferă, pentru că și copilul va fi fericit.