Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Moduri creative şi amuzante în care poţi să îl trezeşti pe copil dimineaţa

Moduri creative şi amuzante în care poţi să îl trezeşti pe copil dimineaţa

Începutul şcolii înseamnă pentru cei mai mulţi copiii şi părinţi şi începutul calvarului trezitului de dimineaţă. Chiar şi cei mai răbdători părinţii ajung descumpăniţi atunci când copilul refuză să se trezească la timp şi mai imploră câteva minute de somn.

Mămici din întreaga lume au căutat soluţii la această problema şi unele dintre ele au găsit cele mai ingenioase moduri pentru a trezi copiii cu uşurinţă dimineaţa şi le împărtăşesc şi altor părinţi care încă se confruntă cu această situaţie. În loc să tragi de copil, să te enervezi şi toată familia să fie morocănoasă de la prima oră, iată ce poţi face:

  1. Organizează concursul zilei. Cine din casă reuşeşte să fie primul gata dimineaţa câştigă un premiu! Copilul va fi astfel motivat să se trezească repede, să se spele şi să se îmbrace fără să mai stea la negocieri. Premiul nu trebuie să fie un obiect în sine, poate fi chiar şi o activitate nouă sau pe care o veţi face împreună, după şcoală. Sau poate un desert surpriză pentru gustarea de la şcoală. Creativitatea părinţilor este importantă şi acum, din fericire ideile sunt multe.
  2. Cere ajutorul prietenului necuvântător. Dacă aveţi în casă un animăluț de companie, atunci bazează-te pe ajutorul lui. Trebuie doar să deschizi unș camerei în care doarme copilul, pentru că prietenul său blănos îl va face să se ridice rapid din pat şi să îl ajute să se învioreze.
  3. Petrecere de la prima oră. Copiii adoră petrecerile şi mai ales muzica. Da-i trezirea celui mic în paşi de dans, pe ritmurile melodiilor lui preferate. Cel mic se va amuza copios să îşi vadă părinţii puşi pe petrecere de la prima oră a dimineţii și cel mai probabil se va alătura şi el distracţiei.
  4. O dimineaţă desprinsă din poveşti şi la propriu şi la figurat. Începe ziua cu o poveste în care tu eşti personajul principal. Foloseşte-te de jucăriile copilului (bagheta magică, pelerine, instrumente muzicale) sau de accesoriile tale (pălării, eşarfe, mărgele..) şi construieşte cu tact o poveste care îi va stârni curiozitatea copilului şi îl va face să se dea jos din pat cu uşurinţă.
  5. Pentru a se trezi mai uşor în cursul săptămânii, lasă-I ca în weekend să se bucure de somn. Dacă se trezeşte mai târziu dimineaţa, în weekend, nu îşi va strica rutină şi în plus gândul la dimineţile de weekend îl va motiva atunci când trebuie să se trezească pentru a merge la şcoală.

Lasa un comentariu