Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Efectele negative ale notelor mici

Efectele negative ale notelor mici

Notele mici pot influenţa întreaga viaţă a elevului. Rezultatele slabe la învăţătură au de multe ori diverse cauze, iar efectele sunt la fel de diferite.

În multe cazuri, există chiar o serie de factori care apar că urmare a notelor mici luate la şcoală şi crae îţi afectează starea de spirit într-un mod negativ.

Înţelegând fiecare factor în parte în felul său vei putea să reduci efectele negative pe care le au notele proaste asupra stării tale de spirit.

Notele mici şi încrederea

Mulţi elevi ajung să asocieze rezultatele slabe la învăţătură cu în IQ mic, mai exact consideră că nu sunt suficient de inteligenţi pentru a lua note mari, ceea ce e total greşit. În realitate notele mici nu au nicio legătură cu nivelul de inteligenţă, aşadar nu este cazul să tragi concluzii care îţi pot distruge încrederea în sine.

Notele mici şi depresia

Aceasta este una dintre cele mai grave consecinţe ale notelor mici pe care un elev le obţine la şcoală. Uneori, mulţi elevi se lasă afectaţi de notele mici pentru că au senzaţia că în felul acesta drumul lor spre un viitor de succes s-a năruit. Sunt mulţi elevi care cred că rezultatele slabe la învăţătură îi vor împiedică să urmeză cariera pe care şi-o doresc, ceea ce e total neadevărat. Aceştia ar trebui să se gandească doar la câteva exemple de personalităţi care şi-au urmat pasiunea şi au reuşit în domenii pentru care nu s-au pregătit în şcoală.

Citește și:   8 motive care îi fac pe copii să se teamă de școală

Notele mici şi timpul pierdut

Atunci când iau o notă mică sau pică un test sau un examen, mulţi elevi se gândesc imediat şi la timpul pe care vor trebui să îl petreacă pentru a învăţa din nou pentru aceeaşi materie. În acest caz cea mai bună soluţie este să îşi îmbunătăţească stilul de învăţat pentru a lua o notă mare din prima încercare.

Învaţă bine

Chiar dacă notele nu reflectă întotdeauna realitatea, recomandat este să studiezi pentru ca fiecare lucru nou pe care îl înveţi te ajută să îţi atingi mai uşor şi mai rapid obiectivele pe care ţi le-ai propus şi care au legătură cu şcoala.

Lasa un comentariu