Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeScoala.ro este de vanzare! Solicita detalii!

Parenting AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Dezvoltă gândirea copiilor cu ajutorul ghicitorilor

Dezvoltă gândirea copiilor cu ajutorul ghicitorilor

Specialiștii spun că ghicitorile au un rol foarte important în dezvoltarea gândirii logice și critice a copilului. În plus le poate dezvolta imaginația și vocabularul, capacitatea de evaluare și-i ajută și să socializeze dacă participă la anumite concursuri ori jocuri cu ghicitori.
Copiii timizi, retrași, care își fac greu prieteni pot să găsească mai ușor teme de discuție și subiecte de joacă dacă știu multe ghicitori.

Acum sunt multe jocuri și jucării dar când eram copil îmi amintesc că făceam concurs de ghicitori cu copiii de la școală, chiar și cu cei de pe uliță. Și mulți copii căutau să afle mereu ghicitori noi pentru a-i surprinde și pune în încurcătură pe ceilalți. Și atunci nu aveam internet sau prea multe cărți așa că asta era o sarcină dificilă, pur și simplu îi întrebam pe adulți.

Fie că ești părinte, educator sau învățător, îi poți motiva copiii să învețe ghicitori folosind una dintre aceste metode:

  • fă un concurs de ghicitori pe o anumită temă- copiii trebuie să le memoreze sau să le scrie pe hârtie. Se poate participa individual sau ca grup (frați, colegi de clasă etc). Cineva spune ghicitoarea, grupul sau concurenții ceilalți scriu răspunsul pe hârtie. Câștigă cei care au dat mai multe răspunsuri corecte.
  • pune-i pe copii să facă un afiș cu ghicitori despre un anumit anotimp sau un alt subiect
  • concurs de memorat- dă-le ghicitori în versuri pe o anumită temă și vezi cine învață mai multe pe de rost
  • pentru lecția ta, indiferent de obiect, folosește la final câteva ghicitori pentru a-i implica mai mult pe copii, ca să fie mai distractiv. Le poți da și ca temă să găsească ghicitori cu acel subiect
  • când mergeți la drum lung printează niște foi cu ghicitori și dă-le fiecărui copil. Ei trebuie să citească câte una și ceilalți din mașină să răspundă.
  • printează niște imagini mai ieșite din comun și decupează-le pe niște pătrățele de hârtie. Împăturește-le și amestecă-le într-un bol. Copiii trag câte unul. Apoi dă-le un anume timp să găsească cât mai multe ghicitori pe internet despre imaginea lor (o jumătate de oră, o oră sau chiar câteva zile dacă le dai temă pentru acasă). Sau imaginea poate fi aceeași și câștigă cine găsește cele mai multe ghicitori despre ea. Ori pe o anumită temă: iarna, Moș Crăciun, școală, fructe, animale, meserii etc.